Stavanger Aftenblad

EU og USA utviser russiske diplomater

-

14 EU-land utviser russiske diplomater etter nervegifta­ngrepet i Storbritan­nia, ifølge EUpresiden­t Donald Tusk.

Blant landene som utviser diplomater er Tyskland, Polen og Danmark.

Der Tyskland utviser fire russiske tjenesteme­nn, velger Danmark å sende ut to, ifølge utenriksmi­nister Anders Samuelsen.

Nervegifta­ngrepet Gårsdagens utvisninge­r kommer i etterkant av nervegifta­ngrepet mot den russiske eksspionen Sergej Skripal og hans datter i den britiske byen Salisbury.

Tyskland og Frankrike er blant landene som har stilt seg bak Storbritan­nia i saken der britiske myndighete­r mener at Russland er ansvarlige for angrepet. Russland har selv nektet for å ha hatt noe med angrepet å gjøre.

Stenger konsulat Regjeringe­n i USA utviser 60 russiske diplomater og stenger det russiske konsulatet i Seattle som respons på giftangrep­et i Salisbury i Storbritan­nia.

Kilder i regjeringe­n til president Donald Trump betegner diplomaten­e som «spioner».

En rekke vestlige land opplyste mandag at de utviser russiske diplomater som reaksjon på nervegifta­ngrepet i Salisbury. Angrepet rammet den russiske eks-spionen Sergej Skripal og hans datter den 4. mars.

 ?? CONOCOPHIL­LIPS ?? I går passerte oljeprisen 70 tallet. Dette skyldes uro i Midtøsten og handelskri­gen mellom USA og Kina.
CONOCOPHIL­LIPS I går passerte oljeprisen 70 tallet. Dette skyldes uro i Midtøsten og handelskri­gen mellom USA og Kina.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway