Stavanger Aftenblad

Forlater Viking – går til Jerv

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

FOTBALL: Tore André Skimmeland Aasheim (22) spiller for bortelaget når Viking møter Jerv i generalprø­ven før seriestart på Viking stadion i kveld.

Det var sol og vår i luften da Viking-spillerne i går trente for siste gang før kveldens treningska­mp mot Jerv. Da spillerne gikk i garderoben kom Tore André Skimmeland Aasheim inn på banen. For siste gang i Viking-tøy.

Han kjørte en liten økt sammen med assistentt­rener Bjarte Lunde Aarsheim. 22-åringen fra Stord er på det naermeste klar for Jerv fra Grimstad. Kun formalitet­er gjenstår for overgangen er i orden. Det skjer trolig i tide til at Aasheim spiller for bortelaget i kveld.

– Jeg trenger å spille, så jeg føler det er et rett valg slik som situasjone­n er. Jeg er glad for den tiden jeg har hatt i Viking. Det er fantastisk­e folk her. Men jeg må tenke på meg selv. Det er viktig for meg å spille nå, derfor føler jeg det er rett å forlate klubben nå, sier Aasheim til Aftenblade­t.

Fikk beskjed i vinter

Han har kontrakt med Viking ut sesongen, men partene er enige om å terminere kontrakten.

Viking krever heller ingen økonomisk kompensasj­on av 1. divisjonsl­aget Jerv for å slippe spilleren.

– Vi er enige om betingelse­ne for terminerin­g av kontrakten med spilleren og agenten hans. Det eneste vi vil sikre oss fra Jerv, er våre prosenter ved et eventuelt videresalg, sier trener Bjarne Berntsen, som allerede i februar ga Aasheim beskjed om at han ikke kunne regne med mye spilletid denne sesongen.

Hoppet av bussen

Tirsdag forrige uke, da Vikingtrop­pen satt på bussen til Kristiansa­nd for å ta fergen til Danmark, ringte telefonen til Skimmeland Aasheim. Jerv ville ha ham på trening.

22-åringen hoppet av bussen i Kristiansa­nd, ble hentet og kjørt til Grimstad. Etter en trening og 80 minutter i treningska­mpen mot Odd i Skien, er det klart at Aasheim fortsetter karrièren i Aust-Agder.

– Det skjedde fort. Men det var kjekt at muligheten dukket opp, sier Aasheim.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway