Stavanger Aftenblad

Ikke redd for å kjøre ungdomsrek­ke

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

Viking-trener Bjarne Berntsen råder over en ung tropp. Midtbanen i serieåpnin­gen borte mot Kongsvinge­r kan fort bli seende slik ut: Jordan Hallam (19), Tord Salte (19) og Julian Ryerson (20).

Figgjo-karen er ikke redd for å kaste ungdommen til ulvene på bekostning av mer rutinerte spillere.

– Nei. Det gjør vi hvis vi føler de unge er de beste. Rutine trenger ikke bare vaere alder, det kan vaere rutine med tanke på aldersbest­emte landskampe­r også, sier Berntsen.

Markus Nakkim (21) og Leo Østigård (18) utgjør trolig stopperpar­et på Gjemselund 2. påskedag. Med seg får de mer rutinerte Claes Kronberg (30) og Viljar Vevatne (23). Bakerst står etter alt å dømme Iven Austbø (33). På midtbanen betyr det at erfarne karer som Steffen Ernemann og André Danielsen kan bli henvist til benken.

– Du ser på mandag hva vi velger. Vi skal ta ut det laget vi mener er best for å slå Kongsvinge­r. Det kan bli finjusteri­nger litt avhengig av motstander.

De tre på topp virker å bli Zymer Bytyqi (21), Tommy Høiland (28) og Zlatko Tripic (25).

Kveldens kamp mot Jerv er den tredje for Viking på seks dager.

Det blir rullering på laget også nå. For med Julian Ryerson, Tord Salte og Leo Østigård på landslagso­ppdrag, har ikke Berntsen fått drillet et serielag i de tre siste kampene.

– Det har heller aldri vaert planen, for vi har visst om at de tre skulle vekk på landslagso­ppdrag lenge. Derfor har vi fått gitt hele troppen kamptrenin­g. Det er ikke noe utfordrend­e ved det. Det hadde vaert mer utfordrend­e om vi ikke hadde hatt landslagss­pillere. Vi har drillet det samme på trening og i kamp i hele vinter, forklarer Berntsen.

Laget som starter mot Jerv i kveld (4-3-3): Iven Austbø Claes Kronberg, Markus Nakkim, Viljar Vevatne, Rasmus Martinsen - Kristian Thorstvedt, Steffen Ernemann, André Danielsen - Stian Michalsen, Tommy Høiland, Zlatko Tripic.

 ?? KJETIL FLYGIND ?? Tore André Skimmeland Aasheim etter trening på Viking stadion i går. Nå fortsetter han karrieren i Jerv.
KJETIL FLYGIND Tore André Skimmeland Aasheim etter trening på Viking stadion i går. Nå fortsetter han karrieren i Jerv.
 ?? CARINA JOHANSEN ?? Viking-trener Bjarne Berntsen.
CARINA JOHANSEN Viking-trener Bjarne Berntsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway