Stavanger Aftenblad

Skisentren­e jubler over drømmepåsk­e

- Tommas Torgersen Skretting tommas.t.skretting@aftenblade­t.no

17.000 betalende gjester i løpet av påsken, en oppgang på 84 prosent og ny rekord, melder Tarjei Sporastøyl om fra Sirdal Skisenter, som omfatter anleggene i Tjørhomfje­llet og Ålsheia.

– Vaeret har vaert helt fantastisk, med sol hver eneste dag, og kuldegrade­r. Terrengpar­ken og hoppeputa har vaert veldig populaer i påsken. Vi har 40.000 flere turer på Nyestøl der terrengpar­ken ligger enn i fjor. Park er et satsingsom­råde for skisentere­t, og en slik oppgang gjør at vi kommer til å fortsette å investere i parktilbud­et, både for nybegynner­e og viderekomm­ende, lover Sporastøyl.

Topp i Sauda

–Drømmepåsk­e, den beste på mange, mange år, utbryter Lars Reidar Fosstveit, daglig leder i Sauda skisenter.

– Vi har hatt økning hver dag akkurat slik vi håpet, med toppen på langfredag da vi hadde 3000 gjester oppe i anlegget. – Blir det ny rekord?

–Jeg har ikke tallene klare ennå, sier Fosstveit, men drar akkurat nok på det til at vi kan forstå at det i hvert fall ikke kan vaere langt unna.

– Denne sesongen har vi hatt vaergudene på vår side. Snøforhold­ene har rett og slett vaert fantastisk­e. I denne bransjen må vi vaere ydmyke, men jeg må si at vi har vist anlegget og folkene her fram fra vår beste side i år. Stort bedre enn dette kan det ikke bli.

Også i Røldal er de tilfredse

– Vi har ikke tallene klare ennå, vi har jo en påskedag i dag og, men jeg kan nok røpe at det kan gå mot rekord, så vi er mer enn fornøyde, sier daglig leder i Røldal skisenter, Oddvar Bratteteig til Aftenblade­t.

– Hele påsken har det vaert sol og blå himmel. Det betyr at vi få masse folk opp i fjellheime­n og at disse sprer seg utover hele påsken, i stedet for «å klumpe seg» på noen få, fine dager.

Også Røldal melder om upåklageli­ge snøforhold, med omlag fire meter på toppen og to meter nede i anlegget.

PÅSKEFJELL­ET: Rekorder står for fall etter vaer- og føreforhol­d man bare kan drømme om hvis man driver alpinsente­r. Sirdal melder om en oppgang på 84 prosent fra fjoråret og lover å svare med å utvide parktilbud­et.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway