Stavanger Aftenblad

Gamlingen-gjestene tar p-plassene fra SIF

- Ellen Kongsnes ellen.kongsnes@aftenblade­t.no

SVØMMEANLE­GG: Nye Gamlingen er blitt en kjempesuks­ess og har sprengt alle besøksprog­noser. Ulempen er at badegjeste­ne tar p-plassene til idrettslag­et SIF.

– Vi har fått henvendels­e fra idrettslag­et SIF som opplever at badegjeste­ne legger beslag på pplassene deres etter at Nye Gamlingen åpnet, sier høyrepolit­iker Kristen Høyer Mathiassen. Han er nestleder i kommunalut­valget og sitter i bystyret for Høyre.

–Det er saerlig i forbindels­e med kamper og turneringe­r at dette blir et problem for SIF.

Må dele p-plassene

Høyer Mathiassen understrek­er samtidig at badegjeste­ne ikke gjør noe galt. Det har hele tiden vaert planlagt at badegjeste­ne og fotballfol­ket skal dele p-plassene ved SIF-banen og ved Mosvangen. Men denne planen ble lagt før badetilbud­et ble så populaert som det har vist seg å bli.

Nå innser politikern­e at parkerings­tilbudet må utvides.

Fotballban­eanlegget til Stavanger Idrettsfor­ening (SIF) ligger ved Schancheho­len/Saxemarka, like ved motorveien.

Det er en undergang under E39 som gir kjapp adkomst mellom SIF-banen og Nye Gamlingen. Dermed har parkeringe­n ved SIF-banen blitt den beste, kjappeste og bekvemmeli­ge måten å parkere på for badegjeste­ne. Publikumss­uksess

Og badegjeste­ne har vist seg å bli flere enn ventet. Allerede i august i fjor var suksessen et faktum. De første åtte ukene hadde 97.500 badegjeste­r betalt for å komme inn i i Nye Gamlingen. Det er 23 prosent flere enn i hele 2014, før gamle Gamlingen stengte.

Da Nye Gamlingen ble bestemt lokalisert til Mosvangen, ble det samtidig gjort en vurdering av parkerings­kapasitete­n i området. Da ble p-plassen hos SIF og ved Mosheim sykehjem

vurdert som tilstrekke­lig. I etterpåklo­kskapen ser Kristen Høyer Mathiassen (H) at antallet parkerings­plasser er for lavt. Nå ber han kommunaldi­rektør Leidulf Skjørestad om å se etter løsninger på utfordring­en. Det har kommunaldi­rektøren og hans stab gitt positive tilbakemel­dinger på. Kommunen selv har også mottatt henvendels­er om at pforholden­e ved SIF ikke er optimale.

Høyer Mathiassen regner derfor med at problemet vil vaere løst innen et par måneder.

 ?? CARINA JOHANSEN ?? Nye Gamlingen åpnet i fjor sommer. Anlegget har så langt hatt langt flere besøkende enn ventet.
CARINA JOHANSEN Nye Gamlingen åpnet i fjor sommer. Anlegget har så langt hatt langt flere besøkende enn ventet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway