Stavanger Aftenblad

Sandnes Ulf må hente ny keeper

- Egil Ø. Naerland egil.naerland@aftenblade­t.no

FOTBALL: Sandnes Ulf skal treffe godt for å finne en keeper som er på samme nivå som Saku-Pekka Sahlgren.

– Vi har noen navn, vi har snakket med folk, men det kan ta noe tid før en erstatter er på plass, sier en trist trener, Bengt Saeternes, til Aftenblade­t.

Han fikk rett i sine bange anelser: Saku-Pekka Sahlgrens kneskade er så alvorlig at 25-åringen er ute hele sesongen.

Bare 35 minutter ut i åpningskam­pen mot Strømmen (seier 2–1) 2. påskedag ødela han det høyre kneet.

Finnen fløy høyt og ubeskyttet for å slå bort ballen etter et overlegg, men fikk en uheldig vridning da han landet.

Korsbåndet er ødelagt

I går formiddag kom svaret fra legene etter at det ble tatt røntgenbil­der tirsdag kveld.

Fysioterap­eut Lars Marvik forteller at korsbåndet i det høyre kneet til finnen er revet av.

– En slik skade tar vanligvis åtte måneder å lege, sier Marvik.

Sahlgren er uten tvil en av Sandnes Ulfs baerebjelk­er, en såkalt matchvinne­r. Han mistet noen uker av fjorårsses­ongen grunnet meniskoper­asjon i det venstre kneet, og tar beskjeden om en langt alvorliger­e skade veldig tungt forteller Saeternes.

– Vi skal gjøre det vi kan for å støtte Saku, han er klubbens førstekeep­er og skal stå for oss når han kommer tilbake, sier treneren vel vitende om at Sahlgren har kontrakt ut 2019.

Saeternes understrek­er at vikarkeepe­r Deniss Korneiciks var skikkelig god da han kom inn for Sahlgren i kampen mot Strømmen.

– Deniss var solid også under kampene i Spania (1–1 mot Ull/ Kisa og 2–1 HJK Helsinki), minner han om.

To viktige spillere er ute

– Det er alltid noen ekstra utfordring­er når en keeper blir borte lenge, litt enklere med en utespiller der det er flere som kan erstatte. Keeperne er som regel bare to. Vi har i tillegg en lovende junior, Aron Christense­n, men vi må ha inn en senior sammen med Deniss.

For bare én uke siden kunne treneren melde om skadefri tropp. På kort tid har han fått to tilbakesla­g. I tillegg til Sahlgren er viktige Vidar Nisja blitt syk, og fysioterap­eut Lars Marvik forteller at Nisja venter på svar etter prøver for å finne ut hva som ikke er i orden.

PS. Overgangsm­arkedet stengte natt til i dag, men Sandnes Ulf har fått dispensasj­on til å hente en ny keeper etter fristens utløp.

 ?? KRISTIAN JACOBSEN ?? Saku-Pekka Sahlgren baeres av banen etter kneskaden mot Strømmen. Dessverre en alvorlig skade som holder finnen ute hele sesongen. Vegard Aasen til venstre, Tapio Heikkilä og Lars Marvik støtter til sammen med Norsk Folkehjelp.
KRISTIAN JACOBSEN Saku-Pekka Sahlgren baeres av banen etter kneskaden mot Strømmen. Dessverre en alvorlig skade som holder finnen ute hele sesongen. Vegard Aasen til venstre, Tapio Heikkilä og Lars Marvik støtter til sammen med Norsk Folkehjelp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway