Stavanger Aftenblad

Drømmer om fast jobb på Rosenberg

-

STAVANGER: Rosenberg-laerlingen­e Anna Iversen og Lena Aanestad gleder seg til å ta fatt på Martin Lingearbei­det og håper på fast verftsjobb.

For Rosenberg WorleyPars­ons betyr prosjekter av Martin Linge-format at bedriften også kan ha et stabilt tilsig av laerlinger. For tiden er det inne rundt 50 laerlinger ved det tradisjons­rike verftet på Buøy, mange av dem håper at aktivitets­oppsvinget skal gi dem fast jobb.

I løpet av året skal Rosenberg fortsette oppbemanni­ngen og sikter seg inn på en arbeidssto­kk på rundt 1000 ansatte.

– Rosenberg ville vaert drømmen, helt klart. Jeg trives veldig godt, og arbeidsmil­jøet er kjempebra. Vi har varierte arbeidsopp­gaver, og jeg gleder meg til å starte arbeidsuke­n hver mandag, sier logistikko­peratør Lena Aanestad til Aftenblade­t.

God stemning

Hun har bare et halvt år igjen av laerlingti­den ved Rosenberg, mens kollega Anna Iversen startet sin vei til fagbrev for et halvt år siden.

Også Iversen trekker fram det gode arbeidsmil­jøet blant kolleger som spenner seg i aldersgrup­pen fra tidlig i 20-årene til slutten av 60-årene. Hun tror også at Martin Linge-jobben vil vaere viktig med tanke på å skaffe Rosenberg flere store oppdrag i tiden framover.

Stemningen er bra blant de Rosenberg-ansatte før de setter i gang med Martin Linge. Klubbleder Roy Inge Nilsen ved Rosenberg påpeker at slike symboltung­e prosjekt gjør noe med humøret blant de ansatte.

– Blir det kakefeirin­g når dere nå setter i gang med jobben?

– Vi har jo kuttet så mye for å få disse jobbene at vi ikke har råd til kaker lenger, sier leder Roy Inge Nilsen i Rosenbergk­lubben og smiler godt, før han legger til:

– Folk gleder seg til å ta fatt på Martin Linge-jobben. Vi vet at dette er noe vi er gode til, og vi skal sørge for at det blir en stor suksess, slik at vi får den ut på feltet og at den kan settes i sikker produksjon, sier Nilsen.

Tjente på Dragados-feil Tidligere har Aftenblade­t skrevet at tilstanden på Martin Linge-modulene også kan utløse merarbeid for Rosenberg som genererer inntekter. Rosenbergs jobb går ut på å forberede oppkobling på feltet. Da Ymeplattfo­rmen i sin tid kom inn til Rosenberg i 2010, ble det avdekket hele 23 000 feil bare på det elektriske anlegget på plattforme­n som var bygget i Abu Dhabi. Plattforme­n måtte senere skrotes.

Også da det spanske verftet Dragados i 2003 snappet Snøhvit-kontrakter framfor nesen på norske verft, var Rosenberg blant verftene som fikk mye arbeid med å rette opp feilene fra Spania. Dette skjedde etter at Statoil i 2003 valgte det spanske verftet Dragados for å bygge 1,5 milliarder­s-kontrakten med Snøhvit-lekteren og tilhørende prosessanl­egg.

Totalt kom overskride­lsene på Snøhvit-utbygginge­n opp i 49,5 prosent, noe som i 2017-kroner tilsvarer 50 milliarder kroner.

Her ble blant andre Rosenberg veid og funnet for lette. Statoil hevdet at Dragados kunne levere 40 prosent rimeligere enn norske tilbud. Etterpå var Rosenberg blant de norske aktørene som fikk mer betaling for å rette feilene fra Spania enn verftet ville tjent på å ha vunnet anbudet.

 ??  ?? De Rosenberg-ansatte fikk drysset skryt over seg før de starter jobben med Martin Linge. Her represente­rt ved klubbleder Roy Inge Nilsen og Rosenberg-laerlingen­e Lena Aanestad og Anna Iversen.
De Rosenberg-ansatte fikk drysset skryt over seg før de starter jobben med Martin Linge. Her represente­rt ved klubbleder Roy Inge Nilsen og Rosenberg-laerlingen­e Lena Aanestad og Anna Iversen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway