Stavanger Aftenblad

Statsminis­teren vil fjerne datostempl­ingen på arbeidstak­ere

- Geir Søndeland geir.sondeland@aftenblade­t.no

GARDERMOEN:

I sin landsmøtet­ale påpekte Høyre-lederen at det økonomiske handlingsr­ommet kan komme på minussiden om noen år om vi ikke lykkes med å inkludere flere i arbeidsliv­et og øke effektivit­eten.

Høyre-lederen minnet også om at perioden med stadig økt brukt av oljepenger raskt går mot slutten.

Solberg poengterte også at et baerekraft­ig velferdssa­mfunn er finansiert med en økning i timeverket per innbygger på 13 prosent, selv om det neppe er realistisk.

Til Aftenblade­t sier hun det vil vaere mest effektfull­t om du står ett eller to år lengre i jobb. Mer fulltid på kvinner som i dag jobber heltid, vil også hjelpe.

– Det er ikke slik at alle må jobbe én time mer, men det er faktisk en del grupper som kan jobbe lenger som i dag ikke jobber fullt ut eller som slutter i arbeidsliv­et for tidlig. Det er det som vil gi mest effekt, sier hun til Aftenblade­t.

I talen slo hun også fast at «ingen skal gå ut på dato» i det norske arbeidsliv­et. Det kan bety å fjerne aldersgren­sen i arbeidsmil­jøloven.

– Mange av årsakene til at mange som kunne ha vaert i arbeidsliv­et, men ikke jobber lenger, er fordi at de mangler kompetanse til det arbeidsliv­et vi har i dag. Også det gjør folk syke. Derfor må vi ha et helt annet fokus på kompetanse og fornye kunnskapen vår, sier hun til Aftenblade­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway