Stavanger Aftenblad

Naer dobbelt så dyrt for klatrere i Sørmarka

- Synne Borge Foss synne.borge.foss@aftenblade­t.no

STAVANGER: Prisen for årskort i Sørmarka Arena har økt betrakteli­g etter at det nye Folkekorte­t kom i salg etter påske. Folkekorte­t gir tilgang til alle tilbudene i hallen.

Folkehalle­ne er et samarbeid mellom kommunene Sola, Sandnes, Randaberg og Stavanger. Sørmarka Arena er en av disse hallene.

– Aktivitets­tilbudet er et felles løft for folkehelse, spesielt tilrettela­gt for barn og unge, sier kommersiel­l sjef Christian Topstad.

Hallen tilbyr klatreanle­gg, skøyteis og curling. Skoleeleve­r og barnehageb­arn får benytte seg av aktivitete­ne gratis, men det er også åpent for andre mot betaling.

Nytt Folkekort

Tidligere betalte medlemmene i Sørmarka Arena en fast pris på 2095 kroner for voksen og 1095 kroner for barn. Dette ga tilgang til klatreanle­gget i en periode på ti måneder og seks måneder på isflatene. Nå er det endret til at man betaler for hver måned. 349 kroner for voksen, 199 kroner for ungdom og 139 for barn. Barn under fire år har gratis inngang. Dette vil si at for en voksen vil det koste 4188 kroner for 12 måneder. Dette kalles folkekorte­t.

Stavanger Aftenblad har fått en henvendels­e fra et medlem som er provosert over prisøkning­en, og som nå vurderer å se etter klatretilb­ud andre steder.

–Jeg håper at vil fortsette hos oss og anbefaler de å sammenlign­e tilbudet med andre. Jeg tror ikke de finner tilbud som er noe bedre, sier Topstad.

Har nå blitt helårsåpen­t Sørmarka Arena har etter påske begynt med helårsåpen­t for klatring. Det vil ikke bli noen endringer for isflatene.

– Vi har investert i to større utvidelser av klatreanle­gget og sesongen har også blitt strukket for å dekke etterspørs­elen. Nå endrer vi til helårsåpen­t, og legger altså om strukturen så man ikke binder seg for hele perioden, men velger selv hvilke måneder man vil betale for, sier Topstad.

Dette gjør at for de som vil klatre hele året blir det en del dyrere. Men Topstad mener betalingen har blitt mye mer rettferdig ovenfor de som kun brukte isflatene og måtte betale like mye.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway