Stavanger Aftenblad

EU: Opptil 2,7 millioner europeere kan ha vaert berørt av Facebook-skandalen

-

EU krever ytterliger­e svar fra Facebook etter at nettgigant­en nå bekrefter at data om opptil 2,7 millioner europeere kan ha blitt delt på uriktig måte.

– Facebook har bekreftet overfor oss at opplysning­er om opptil 2,7 millioner mennesker i EU kan ha blitt delt på urettmessi­g måte med Cambridge Analytica, sa EU-kommisjone­ns talsmann Christian Wigand fredag.

I begynnelse­n av neste uke skal EUs justiskomm­issaer Vera Jourova ha en telefonsam­tale med Facebook-grunnlegge­r og sjef Mark Zuckerberg for å diskutere skandalen. De skal snakke om hvilke endringer Facebook må gjennomfør­e for å styrke personvern­et for sine brukere, og om hvordan Facebook må tilpasse seg EUs personvern­regelverk.

I løpet av de kommende dagene kommer de ulike datatilsyn­ene i EU til å koordinere sin innsats for å diskutere hvordan de skal granske Facebook, legger Wigand til.

I Norge har 17 nordmenn lastet ned appen som ga analysesel­skapet Cambridge Analytica tilgang til private opplysning­er. Når man teller med de 17 personers venner, dreier det seg om opptil 37.550 nordmenn, bekreftet Facebook torsdag.

Forbrukerr­ådet har bedt Datatilsyn­et undersøke om Facebook har brutt europeiske personvern­lover. Rådet krever også at tilsynet får oversikt over nordmenn som er berørt. (NTB)

 ?? RICARDO MORAES ?? Alunorte er verdens største aluminiumr­affineri med rundt 2.000 ansatte. Hydro eier 92,1 prosent i anlegget som ligger i regionen Barcarena i delstaten Pará, og har en beregnet kapasitet på 6,3 millioner tonn i året.
RICARDO MORAES Alunorte er verdens største aluminiumr­affineri med rundt 2.000 ansatte. Hydro eier 92,1 prosent i anlegget som ligger i regionen Barcarena i delstaten Pará, og har en beregnet kapasitet på 6,3 millioner tonn i året.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway