Stavanger Aftenblad

Angst eter jaersjelen

- Geir Flatøe

PLATE: De siterer Garborg, føler anger i Stavanger og får seg en på tryne på Bryne.

Frynsete På Nervene: «Frynsete På Nervene» (Rural Rebel Rock)

Møt Frynsete på Nervene, bandet som aspirerer til tronen som Ingenting forlot. Etter å ha sitert Arne Garborgs ord om Nietzsche – han trong den myrkaste nott just for aa svinga seg upp til sine ljosaste høgder – kommer resten av åpningskut­tet «Angst frå helvete».

Frynsete på Nervene spiller klassisk tungrock, men med någe attåt. Garborg er én ting. En annen er å høste hva Ingenting sådde, idet de fortsetter platen med «Egå seng». Her handler det om å føle seg som en utedass etter å ha drukket en kasse øl. Å komme seg hjem til egen seng er ikke lett.

Det er mer av samme sorten. I «Neste helg» holder de seg unna sprit, dop og andre usunne vaner – helt til neste helg. At reiste ut til Bryne rimer med fekk meg ei på trynet i «Lappen» sier seg selv. Folk fra Hå skal passe seg der.

Vokalist Åge Obrestad er fra Naerbø og sang i Totkopf. Gitarist Sander Loen spiller i Purified In Blood fra Hommersåk, et annet sted der nevene fort kan tas i bruk. Bassen behandles av Glenn Ousdal, og Tormod A Nesheim trommer i vei.

«Stavanger anger» er en bra låttittel, idet de setter opp tempoet på Motörhead-vis. «Statskanal­en» ligner noe Black Debbath kunne sunget, ikke minst med refrenget statskanal­en har gjort det igjen. De rimer hiv med kniv og liv, som et ekko av Ingentings 25 år gamle «Hiv positiv». Sangen handler om å vaere innlagt, og teamet er også noe som gjør bandet annerledes. Mentale problemer dukker opp i «Bipolar», «Flaskemask­å», «Angst fra Helvete» og ikke i minst i selve bandnavnet. «Frynsete på nervene» er i tillegg siste kutt på platen, og midtveis i sangen brytes det massive lydbildet fint opp.

Musikalsk kunne de tatt flere sjanser, men tekstene er verd å få med seg. Om du måtte kjenne deg igjen eller ei.

Beste spor: «Egå seng», «Neste helg», «Stavanger anger», «Frynsete på nervene».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway