Stavanger Aftenblad

Sjefen om Kristoffs vårsesong: – Vi er langt fra målene vi satte oss

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

FØR PARISROUBA­IX: Planen var at Alexander Kristoff skulle smelle til i nytt lag og sikre suksess i vårens klassikere. Planen har blitt ødelagt av sykdom. Det frustrerer sjefene.

– Det er skuffende, ja. Og synd. Ikke bare for Alex selv, også for laget. Men vi må vaere realistisk­e, sier UAE Team Emirates´ sportsdire­ktør, Philippe Mauduit, til Aftenblade­t.

Søndagens Paris-Roubaix markerer avslutning­en på vårklassik­erne for Alexander Kristoff. 4. plassen i MilanoSanr­emo er hans beste plassering så langt i vår.

Etter to seirer i vinter var planen at en sterkere Kristoff skulle smelle til i sitt nye lag og kjempe om triumfer i sin hvite europamest­ertrøye. Slik har det ikke blitt.

Sykdommen Kristoff pådro seg i Paris-Nice har satt ham tilbake. Såpass tilbake at det er blitt stang ut og bare nesten i hele vår.

Kan redde vårsesonge­n –Det er vanskelig å si hvor mye sykdommen har påvirket meg. Jeg får satse på at jeg er bedre til Paris-Roubaix. Det er sånn sett siste sjanse til å redde klassikers­esongen. Klarer jeg å komme på podiet der (topp tre) vil jeg si at vårsesonge­n har vaert bra. Hvis ikke så har det vaert en mislykket sesong til nå, sa Kristoff til Aftenblade­t etter Flandern rundt sist helg.

Der ble Kristoff nummer 16. – Hvor frustreren­de er det med såpass mye stang ut som du har hatt din første vår i nytt lag?

– Det er godt jeg har kontrakt også neste sesong, tenker jeg. Så slipper jeg å stresse med det, svarte 30-åringen med et smil.

Philippe Mauduit sier det bare er å kaste alle planer som er lagt.

– Han har jo to seirer i år, det skal vi ikke glemme. Men sykdommen fra Paris-Nice har ødelagt litt. Vi har fortsatt Paris-Roubaix. Der har vi et lite håp. Vi går inn med fullt fokus og motivasjon. Han kommer til å vaere med der, sier sportsdire­ktøren.

Nye mål

– Men vi er langt fra målene vi satte oss i vinter. Det er litt skuffende. Men på dette nivået klarer du ikke å kjempe mot de beste med sykdom i kroppen. Det går bare ikke. Motoren går ikke like bra når det er noe galt eller du ikke får nok drivstoff, altså oksygen, billedlegg­er franskmann­en. Han fortsetter:

–Nå må vi bare sette oss nye mål, glemme det andre og gå videre. Alex er sterkere enn i fjor, men det er kjedelig at han ikke får vist det. Han har jobbet så godt.

Kristoff har en 4. plass fra Milano-Sanremo. Der tapte han spurten i gruppen bak Vincenzo Nibali som vant. I E3 Harelbeke ble han hindret av en velt og ble til slutt nummer 40. I Gent-Wevelgem havnet han på feil side da feltet splittet opp og trillet i mål på en 25. plass etter et heroisk forsøk på å kjøre inn tetgruppen.

I Dwars door Vlaanderen ble han nummer 76, før han måtte gi slipp da Niki Terpstra startet kjøret på Oude Kwaremont 18 kilometer før slutt i Flandern rundt.

– Det er ikke slutt. Vi kan fortsatt vinne sykkelritt. Med Alex på start har vi alltid et håp om seier, smiler Mauduit.

257 km med dramatikk Brosteinsk­lassikeren ParisRouba­ix er ikke småtteri. Rytterne kastes ut i 29 brosteinsp­artier. Rittet er på 257 kilometer, starter i Compiegne utenfor Paris og har målgang inne på velodromen i Roubaix.

Brosteinen hamrer løs på rytterne og kun de aller sterkeste klarer å henge med og kjempe om seieren.

Er Kristoff frisk har han kapasitet til å henge med helt inn, selv om han aldri helt har klart å knekke «Roubaix-koden».

– Det har aldri helt vaert mitt ritt. Men kanskje det kan bli det denne gangen, sier Kristoff.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway