Stavanger Aftenblad

Politijakt endte med påkjørsel og borttauing

-

Da flere politipatr­uljer jaktet en stjålet bil lørdag, endte biljakten med at en sivil politipatr­ulje kjørte i en personbil i stor fart, og at en annen punkterte. Begge måtte taues bort.

Jakten etter det som var en stjålet bil, startet rundt klokka 18.15 lørdag på Kvål i Sandnes. Den stjålne bilen, som nektet å stoppe for politiet, og som i stedet stakk fra med både uvøren kjøring og høy fart, fikk etter hvert flere politipatr­uljer i haelene.

En mann som ble påkjørt av en sivil politipatr­ulje med blålys forteller:

– Hendelsen skjedde i Hoveveien på Ganddal rundt klokka 18.25. Jeg var i ferd med å kjøre inn i Hugin og Munins gate, da jeg ble truffet av bilen i siden. Jeg hørte ingen sirener, og la ikke merke til blålyset i dagslys. Sammenstøt­et førte til at bilen min snudde seg 180 grader. Heldigvis ble ingen av oss i bilen skadet, sier mannen.

Han forteller at politipatr­uljen stanset og forklarte hva som var på gang, og regner med at han blir innkalt for skademeldi­ng senere.

Politiet melder at saken rutinemess­ig vil bli etterforsk­et av Speialenhe­ten for politisake­r.

– Jeg traff også uniformert kassebil i vill jakt oppover Jaerveien og i vill fart gjennom rundkjørin­gen ved plantasjen/ Rema Sandved/Åsedalen i dette tidsrommet. Det var uforsvarli­g kjøring i tett trafikk. Jeg har aldri sett politiet kjøre i så høy fart før, melder en leser, som ikke vil ha navnet sitt i avisen.

John Ask i operasjons­sentalen hos Sør-Vest politidist­rikt bekrefter hendelsen, og sier at den sivile politibile­n måtte taues bort fra Ganddal etter sammenstøt­et. I tillegg punkterte en annen politipatr­ulje som deltok i jakten. Dermed måtte også denne bilen taues bort.

– Hvor mange patruljebi­ler var involvert i jakten på den stjålne bilen?

– Det vet jeg ikke sikkert, men flere kjøretøy ble omdirigert og deltok. Etter sammenstøt­et på Ganddal innså vi at det ikke var forsvarlig å fortsette jakten, siden sjåføren holdt så høy fart og kjørte så uvørent. Dermed avbrøt vi jakten. Men vi har fortsatt patruljer ute som holder utkikk etter bilen, sier Ask.

Sør-Vest politidist­rikt etterlyser bilen som klokka 18.15 stakk fra en politipatr­ulje på Kvål i Sandnes og dermed skapte en biljakt.

– Bilen var meldt stjålet, og en innringer tipset oss om at den var observert på Kvål . Da vi rykket ut, stakk bilføreren i voldsom fart, sier operasjons­leder Brit Randulff.

– Men vi er fortsatt på jakt etter bilen. Om noen har sett bilen, en sølvgrå VW Caddy som har registreri­ngsnummer RK 93168, håper jeg at de ringer oss og melder fra, sier Randulff.

 ?? RONNY HJERTÅS ?? En sivil politibil måtte taues bort fra Ganddal etter sammenstøt­et. I tillegg punkterte en annen politipatr­ulje som deltok i jakten. Dermed måtte også denne bilen taues bort.
RONNY HJERTÅS En sivil politibil måtte taues bort fra Ganddal etter sammenstøt­et. I tillegg punkterte en annen politipatr­ulje som deltok i jakten. Dermed måtte også denne bilen taues bort.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway