Stavanger Aftenblad

Belgisk rytter fikk hjertestan­s under sykkelklas­sikeren Paris-Roubaix

-

SYKLING: Dramatiske tv-bilder viste den belgiske sykkelprof­fen Michael Goolaerts (23) ligge livløs i veikanten etter en velt.

Den belgiske sykkelprof­fen Michael Goolaerts (23) fikk søndag hjertestan­s under brosteinsk­lassikeren Paris-Roubaix.

Fikk hjerteredn­ing

Ifølge den belgiske sportskana­len Sporza skal rytteren ha blitt intubert ved løypa. Det skal også ha blitt brukt hjertestar­ter på ham. Tv-bildene viste at rittlegen jobbet med å få i gang hjertet på stedet etter velten. Goolaerts ble deretter fraktet med helikopter til et sykehus i Lille.

Ifølge Sporza prøvde legene i går ettermidda­g å stabiliser­e 23-åringen.

Goolaerts lag melder på Twitter at rytteren har brutt løpet etter en velt, men sier at de ikke har noen videre informasjo­n om hva som har skjedd.

Hendelsen skjedde omtrent 150 kilometer fra målgang, på det andre brosteinsp­artiet.

Vérandas Willems-Crelanrytt­eren lå livløs i grøften og fikk altså hjertekomp­resjon på stedet. Da Aftenblade­t gikk i trykken, var ikke den videre tilstanden hans kjent.

Michael Goolaerts deltok i sitt første Paris-Roubaix. 23-åringen sykler for nivå tolaget Vérandas Willems–Crelan.

Kristoff veltet

Flere norske ryttere deltok i årets utgave av Paris-Roubaix. Deriblant Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hagen og Sven Erik Bystrøm.

For Kristoff ble det heller ikke denne gangen suksess på brosteinen­e. Han veltet stygt da det gjensto 47 kilometer.

Kristoff ble sittende midt i veibanen og holde seg til venstre skulder. Ved første øyekast kunne det se ut som et kragebeins­brudd, men Kristoff fullførte likevel rittet. Til slutt var det den slovakiske verdensmes­teren Peter Sagan som vant. Ingen norske hevdet seg i toppen. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway