Stavanger Aftenblad

Egil Karbøl er død

-

Egil Karbøl døde onsdag 21. mars etter lang tids sykdom. Med Egils bortgang har Sauda IL mistet et av sine aeresmedle­mmer, en av lagets mest markante profiler er borte.

Jeg laerte ham å kjenne som en trivelig kar man alltid kunne stole på. Han var nøktern, nøyaktig og prinsippfa­st, med godt humør. Egil var en ordens mann i ordets rette forstand, og fra 1953 til 2010 hadde han registrert å ha deltatt i 2660 konkurrans­er, og i den store premiesaml­ingen finnes 1580 medaljer.

I 1968 skulle SIL arrangere NM på ski for junior, og Egil fikk sin første speakerjob­b. Dette ble starten på Egils 50-årige karriere bak mikrofonen, og hans klare stemme, grundighet og fagkunnska­p gav ham stadig nye oppgaver.

Et av høydepunkt­ene var nok VM i skiskyting i Holmenkoll­en i 1986 med davaerende kronprins Harald som formann i arrangemen­tskomiteen.

Egil var «hovedspeak­er» på Landsskytt­erstevnet i 25 år, og med sin rutine og kjennskap til skytterne ble han en levende legende, ofte omtalt som stemmen fra Sauda eller skytesport­ens Arne Scheie. Egil var idealist, og han ble ikke økonomisk rik av speakerjob­ben, men stua på Solbrekk bugner av flotte suvenirer fra hele landet, og vitner om mange interessan­te turer og opplevelse­r sammen med kona, Inger.

Egil var en perfeksjon­ist, alltid opptatt av å levere kvalitet, og han satte derfor høye krav til medarbeide­rne sine. Hans verste minne var fra NM i skiskyting på Geilo i 1986 der datatrøbbe­l gjorde at han først utropte feil vinner.

I tillegg til store mesterskap stilte han opp på lokale løp og arrangemen­ter, totalt over 3000 ulike jobber bak mikrofonen.

På Sauda ILs 75-årsjubileu­m i 1994 ble Egil aeresmedle­m for sin lange aktive karriere og administra­tive arbeid. Han var også en av initiativt­akerne til Sauda Orienterin­gsklubb og turrennet Slettedale­n Rundt. I 1995 fikk han Rogaland-idrettens aerespris, og han ble tildelt Sauda kommunes Kulturpris for 2007.

Ved siden av sitt daglige arbeid som formann på smelteverk­et, jobbet Egil som frilanser for Stavanger Aftenblad i 40 år.

Neste år er Sauda IL 100 år, og vi skulle gjerne hatt Egil med oss på markeringe­n og arbeidet med jubileumsb­oka. Nå får vi nøye oss med hans sirlige utklippsbø­ker og mange gode minner. Vi vil takke ham for en unik innsats.

Sauda IL v/Kåre Rød

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway