Stavanger Aftenblad

Katarina fra Nordkapp var én av 1000 søkere til XXL på Bryne

- Geir Sveen geir.sveen@aftenblade­t.no

BRYNE: – Hvorfor meg? Det har jeg jammen tenkt mye på, sier Katarina Grundnes.

24-åringen fra Nordkapp er én av de 50 ansatte som er på plass når XXL torsdag åpner varehus nummer 34 i Norge, på Bryne.

Til sammen kom det over 1000 søkere til tidenes stillingsa­nnonse i Rogaland, et eget bilag i kjent XXL-stil, bare med ledige jobber.

Var arbeidsled­ig

Katarina Grundnes hadde fagbrev som energimont­ør og høyspentel­ektriker fra Bodø, men fant ut at dette ikke var noe for henne. Hun ville jobbe med sport. Det ble utdannelse som personlig trener i Bergen, men hun var arbeidsled­ig i et halvt år da annonsen fra XXL dukket opp.

– Jeg la sjela i den søknaden, forklarer hun.

Og Katarina ble trukket ut til intervju, som én av 100 som booket inn på Bryne Kro & Hotell for en runde som varte i sju timer.

– Det var helt vanvittig. Gruppeoppg­aver. Intervjuer. Jeg gikk ut av min egen komfortson­e mange ganger, men ble bare mer og mer tent, forklarer hun.

Finnmarksj­enta kjente ingen da hun kom til hybeltilva­erelse på Bryne. Nå har hun fått seg både fast jobb og lokal kjaereste.

Bygger lag i butikken Varehussje­fen på Bryne, Øystein Eriksen, forklarer at det viktigste for XXL er å bygge opp team som fungerer for hver avdeling. Under intervjupr­osessen kan de for eksempel bli bedt om å bygge et legotårn så høyt som mulig for å vise samarbeid i praksis.

– Og det viktigste er ikke gode karakterer fra skolen, men at de har den rette gnisten for sport og fritid, sier han.

Derfor nådde de ikke opp, de mange, flinke folkene fra oljeindust­rien som også ville jobbe på XXL. 16 ble ansatt i faste stillinger. De andre er deltid. De som fikk jobb, er fra 20 til 40 år, og i en fast stilling kan de regne med en lønn bedre enn gjeldende tariffavta­le. Det er også en bonusordni­ng.

– I tillegg er det gode karrieremu­ligheter for de som står på og viser at de vil noe. Det er min plikt å se de, lyder det engasjert fra Øystein Eriksen.

Sjefen startet som ekstrahjel­p Selv startet han som ekstrahjel­p på Lefdal Elektromar­ked på Forus, ble selger og varehussje­f der før han som 26-åring ble sjef for XXL på Forus, som var kjedens andre varehus. Han ble seinere driftssjef for kjeden i Norge, men valgte å flytte hjem til Egersund og samtidig bli leder for det nye, 3500 kvadratmet­er store varehuset på Bryne.

– Jeg får lov til å jobbe med det som kjekkest i hele verden, unge folk og sport, sier varehussje­fen som selv driver aktivt med triatlon.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway