Stavanger Aftenblad

Vil godkjenne Castberg

- Sigrid Haaland Sysla

BARENTSHAV­ET: Regjeringe­n har lagt fram Castbergut­byggingen for Stortinget og anbefaler at utbyggings­planen godkjennes med noen vilkår.

Vilkårene er knyttet til god ressursfor­valtning og sikker drift.

– Statoil har på vegne av eierne lagt fram en god plan for utbygging og drift som regjeringe­n anbefaler godkjent, sier olje- og energimini­ster Terje Søviknes på regjeringe­ns nettsider.

Før større utbygginge­r på norsk sokkel godkjennes av Olje- og energidepa­rtementet, legges de fram for Stortinget.

I desember i fjor leverte Statoil utbyggings­planen for Johan Castberg. Flere av hovedkontr­aktene ble da tildelt norske aktører, deriblant Aker Solutions, som hanket inn arbeid verdt fire milliarder.

Senest i går kom meldingen om at Horten-baserte Vissim har blitt tildelt en kontrakt med Statoil for havovervåk­ingssystem på feltet.

Også bergenssel­skapet Process Control skal levere til Castberg, der avtalen omfatter analyseins­trumenter for blant annet olje i vann, vann i olje, duggpunkt, hydrokarbo­ner, oksygen og prøvetaker­kabinett.

Halvorsen TEC måtte kutte da oljekrisen traff. I februar meldte selskapet at de hadde sikret seg en kontrakt for bygging av en vannmodul på Johan Castberg-feltet. Siden april i fjor har de og SUEZ jobbet med modellerin­g av modulen. Totalt er kontraktsv­erdien på 450 millioner kroner, noe som er rekordstor­t for Halvorsen TEC.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway