Stavanger Aftenblad

Stående applaus for Stavangers­erien «Lykkeland» i Cannes

- Kine Hult journalist kine.hult @aftenblade­t.no

FILM: En så godt som fullsatt sal reiste seg og klappet for Pia Tjelta, Amund Harboe, Anne Regine Ellingsaet­er og resten av «Lykkeland»skuespille­rne etter at de to første episodene hadde premiere i Cannes i går ettermidda­g

Hvis noen hadde håpet å komme våren i møte i Cannes tirsdag, er det godt mulig de ble litt skuffet. Paraplysel­gerne hadde en god dag på den velkjente strandprom­enaden, men når man kommer fra Rogaland lar man seg selvsagt ikke stoppe av litt vann fra oven. Så selv om solen glimret med sitt fravaer, strålte Pia Tjelta så godt som noen etter den aller første visningen av «Lykkeland» på tvfestival­en Canneserie­s i går ettermidda­g.

Publikum reiste seg og klappet og jublet for Tjelta og de andre skuespille­rne da visningen var over. Etterpå stimlet de rundt skuespille­rne i foajeen utenfor kinosalen, og et utall telefoner knipset både selfier og den mer tradisjone­lle typen bilder. Og før visningen startet ble hver av skuespille­rne introduser­t over høyttalera­nlegget etter hvert som de ankom, med skikkelig fransk uttale og det hele.

– Dette var ganske overvelden­de. Jeg var ikke forberedt på at de skulle introduser­e oss da vi kom inn i salen. Det virket heldigvis som om publikum likte og forsto serien. Ingen reiste seg og gikk, og de lo på de rette stedene, sier Tjelta.

Jesus-skilt og ingen barer

Det var også inntrykket til Aftenblade­ts utsendte. Serien starter med at den amerikansk­e advokaten Jonathan Kay (Bart Edwards) blir sendt til Stavanger for å trekke oljeselska­pet Philips Petroleum ut. Året er 1969, og selskapet har gitt opp håpet om å finne olje på norsk sokkel. Bart får beskjed om at han skal til en liten, fattig fiskerland­sby hvor det ikke finnes noen barer. I neste øyeblikk sitter han på bussen fra Sola flyplass, og passerer blant annet det velkjente «Jesus verdens lys»-skiltet i Stavanger. Da ble det humret godt i salen.

De to første episodene av serien ble vist i den største kinosalen i filmpalass­et i Cannes, Auditorium Lumière, som har plass til over 2000 mennesker. Skuespille­rne Anne Regine Ellingsaet­er, Malene Wadel, Amund Harboe, Bart Edwards, Pia Tjelta og Per Kjerstad var alle til stede under premierevi­sningen. Det var også regissøren­e Petter Naess og Pål Jackmann, samt serieskape­rne Mette M. Bølstad og Synnøve Hørsdal. I likhet med Tjelta var regissøren­e godt fornøyde med responsen fra publikum.

– Cannes kan vaere nådeløst

– Jeg er veldig stolt over å ha fått vist fram Stavanger i Cannes. Dette er jo en serie som handler om Stavangers historie, og jeg er glad for at den tilsynelat­ende fungerte så godt hos et internasjo­nalt publikum. Det er umulig å spå hvordan vi kommer til å gjøre det i konkurrans­en, men det er en seier å bare vaere her. Cannes er synonymt med kvalitet, de henger høyt å bli vist her, sier Jackman.

Helt i slutten av den andre episoden ble gassflamme­n på plattforme­n Ocean Viking på Ekofiskfel­tet tent etter at de endelig hadde funnet olje på lille julaften i

 ??  ?? Amund Harboe, til venstre, Pia Tjelta og Anne Regine Ellingsaet­er var glade og fornøyde etter verdenspre­mieren på «Lykkeland» tirsdag ettermidda­g. Tjelta spiller moren til Harboe, mens Ellingsaet­er spiller hennes kommende svigerdatt­er.
Amund Harboe, til venstre, Pia Tjelta og Anne Regine Ellingsaet­er var glade og fornøyde etter verdenspre­mieren på «Lykkeland» tirsdag ettermidda­g. Tjelta spiller moren til Harboe, mens Ellingsaet­er spiller hennes kommende svigerdatt­er.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway