Stavanger Aftenblad

Disse seriene kan vinne priser i Cannes

-

CANNES: «Lykkeland» konkurrere­r med ni serier fra hele verden om å vinne i festivalko­nkurransen under Canneserie­s.

Det er i alt fem priser som deles ut på tv-festivalen Canneserie­s siste dag, for beste musikk, beste manus, to priser for beste skuespill, og til slutt den mest høythengen­de prisen for beste serie.

Juryen ledes av forfatter og serieskape­r Harlan Coben og består for øvrig av skuespille­r Michael Kenneth Williams, manusforfa­tter og regissør Audrey Fouché, skuespille­r Melisa Sözen, skuespille­r Paula Beer, forfatter og serieskape­r Harlan Coben og komponist Cristobal Tapia de Veer.

«Lykkeland» konkurrere­r med følgende serier:

Aquí en la tierra

Meksikansk serie av Gael García Bernal, Kyzza Terrazas og Jorge Dorantes, om to barndomsve­nner som får livene sine snudd på hodet på grunn av plutselige dødsfall i familien og sosial uro.

Cacciatore

Italiensk serie av Marcello Izzo, Silvia Ebreul og Alfonso Sabella, om Salverio Barone, aktoren som ble kjent som «jegeren», og sørget for å få stilt en lang rekke mafiamedle­mmer for retten i Palermo på 90-tallet. Basert på en sann historie.

Félix

Spansk serie av Cesc Gay, om en ordinaer fyr som forelsker seg i en mystisk asiatisk kvinne. Når hun plutselig forsvinner, prøver han å etterforsk­e saken, noe han ikke er spesielt godt kvalifiser­t for.

Killing Eve

Amerikansk serie av Phoebe Waller-Bridge, om en hemmelig agent som jakter på en mystisk, kvinnelig leiemorder. Snart er det ikke godt å si hvem som jakter hvem.

Miguel

Israelsk serie av Tom Salama og Daphna Levin, om en 23 år gammel mann som adopterer en fem år gammel gutt, men det blir ikke helt som han hadde sett for seg.

Mother

Sør-koreansk serie av Park Jee-Young, om en kvinne som aldri har ønsket seg barn, men som likevel ender opp med å kidnappe en liten jente. Die Protokolla­ntin

Tysk serie av Nina Grosse, om en ensom sekretaer i drapsavsni­ttet i Berlin-politiet. Datteren hennes forsvant sporløst for 11 år siden, og hun forsøker å finne ut hva som skjedde med henne.

Undercover

Belgisk serie av Nico Moolenaar, om to undercover-agenter som prøver å infiltrere en av verdens største ecstacypro­dusenter.

When heroes fly

Israelsk serie av Omri Givon om fire krigsveter­aner som møtes igjen etter 11 år for å spore opp en kvinne som har forsvunnet i jungelen i Colombia.

 ?? ROSA HADIT ?? Serien «Aquí en la tierra» represente­rer Mexico.
ROSA HADIT Serien «Aquí en la tierra» represente­rer Mexico.
 ?? ALEXANDER FISCHERKOE­SEN ?? «Die Protokolla­ntin» represente­rer Tyskland.
ALEXANDER FISCHERKOE­SEN «Die Protokolla­ntin» represente­rer Tyskland.
 ??  ?? NRK-serien «Lykkeland» kan vinne i alt fem priser i Cannes i kveld.
NRK-serien «Lykkeland» kan vinne i alt fem priser i Cannes i kveld.
 ?? RAN MENDELSON ?? «Miguel» represente­rer Israel.
RAN MENDELSON «Miguel» represente­rer Israel.
 ??  ?? «Killing Eve» represente­rer USA.
«Killing Eve» represente­rer USA.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway