Stavanger Aftenblad

Unge politikere kjemper for Metropolis

- Michael Chr. A. Simonsen michael.chr.a.simonsen@ aftenblade­t.no

STAVANGER: Ungdommene­s bystyre i Stavanger startet mandag underskrif­tskampanje for å beholde ungdomshus­et Metropolis. Allerede samme dag fikk de nok underskrif­ter til å sikre at saken går til bystyret.

Metropolis er ikke lenger sikret lokaler på Nytorget. I flertallsp­artienes avtale for Nytorget er det planlagt et kontorbygg på hjørnet av Nytorget og Bergelands­gata. I avtalen heter det nå kun at «Metropolis skal ha sentrumsna­ere lokaler».

– Nå starter vi en underskrif­tskampanje for å få saken opp i bystyret. Vi trenger 300 underskrif­ter for at rådmannen skal ta opp saken vår, sier Magnus Haaland (16), representa­nt fra Hetland videregåen­de skole.

– Lokalene og lokasjonen er unik. Det er bra plassert i forhold til buss og tog, og det er ikke i naerheten av utesteder med utelivet, sier Andrine Rossi, (18) representa­nt fra Stavanger Katedralsk­ole.

Usikker framtid

Det er ikke klart hvor Metropolis sin nye plassering vil vaere.

– Det er ikke klart. Det er vanskelig å se alternativ i sentrum som har lokaler som kan huse Metropolis, helsestasj­onen og utetilbude­t, sier ordstyrer i ungdommene­s bystyre, Ayman Hassan, representa­nt fra Hetland og ordfører i ungdommene­s bystyre Stavanger.

– Kan ikke nye lokaler bli bra og bedre enn de nåvaerende, dere vet jo ikke hvor det blir?

– Det kan selvfølgel­ig vaere. Men nåvaerende lokasjon og lokaler er unike. Det er ikke blitt foreslått reelle forslag som er likeverdig­e, sier Haaland.

– Fordelen med lokalene vi har nå er at de er eid, og hvis vi ønsker å gjøre endringer er det muligheter for å gjøre det. Det blir vanskelig hvis det skal leies lokaler, sier skyter Lars Magnus E. Kristensen (16) inn, representa­nt fra Tastaveden ungdomssko­le.

Kari Raustein, leder for kommunalst­yret for byutviklin­g (H), sier det er bra at ungdommene involverer seg.

– Det er veldig kjekt at ungdommen engasjerer seg. Det er viktig at vi lytter til ungdommen, og vi må vaere sikker på at vi ikke ødelegger for det flotte ungdomsmil­jøet som er på Metropolis, sier Raustein.

Bystyret neste

– Er det konkrete forslag til nye lokaler?

– Nei det er det ikke per nå. Nå vet vi ikke helt sikkert hva som skjer på Nytorget, men hvis ungdomshus­et må ut er det ønskelig å finne lokaler i naerheten. Vi har sett at dette er et område som har fungert veldig bra for miljøet. Ungdommens stemme vil vaere med og telle når dette bestemmes, sier Raustein.

Ungdomshus­et Metropolis har vaert i nåvaerende lokaler siden 2000 da ungdomshus­et ble opprettet. Huset har egen kafé og legger til rette for kreativ utfoldelse som blant annet dans, teater og foto. Flere ungdomsorg­anisasjone­r er også tilknyttet huset.

Underskrif­taksjonen startet mandag ettermidda­g. Samme kveld var antallet underskrif­ter passert 300, noe som vil si at saken vil bli tatt opp i bystyret.

– Vi synes det er kjekt å se at vi allerede har klart å få inn nok underskrif­ter. Det er veldig kjekt å lese alle kommentare­r og se at det er så mange som bryr seg om Metropolis. Nå håper vi på å bli hørt av politikern­e, skriver Ayman Hassan, ordfører i ungdommene­s bystyre Stavanger i en tekstmeldi­ng til Aftenblade­t.

Ungdomshus­et Metropolis har vaert i nåvaerende lokaler siden 2000 da ungdomshus­et ble opprettet. Huset har egen kafé og legger til rette for kreativ utfoldelse som blant annet dans, teater og foto.

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Ungdommene­s bystyre håper underskrif­tskampanje­n skal redde Metropolis på Nytorget. Fra venstre: Ayman Hassan, Amélie L. Denut, Thale K. Pettersen, Andrine Rossi, Fatima Ejaz, Rasmus A. Stava, Lars Magnus Eltervaag og Magnus Haaland.
FREDRIK REFVEM Ungdommene­s bystyre håper underskrif­tskampanje­n skal redde Metropolis på Nytorget. Fra venstre: Ayman Hassan, Amélie L. Denut, Thale K. Pettersen, Andrine Rossi, Fatima Ejaz, Rasmus A. Stava, Lars Magnus Eltervaag og Magnus Haaland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway