Stavanger Aftenblad

Nedrykk kan gi spillerflu­kt

- Tore Kommedal Asheim tore.kommedal.asheim@aftenblade­t.no

HÅNDBALL: Ved juletider luktet Sola Håndball på medaljer. Ved tap i kveld mot Oppsal lukter det kvalik for å kunne overleve i Eliteserie­n.

– Om vi rykker ned, da må jeg gjøre noen vurderinge­r, sier Line Ellertsen.

Ellertsen kom tilbake til Sola på vinteren i fjor, og har vaert et av lyspunkten­e for klubben denne sesongen. 20-åringen er blant Norges mest talentfull­e spillere.

Nå er hun usikker på fremtiden i klubben om det skulle ende med nedrykk. Solabladet har tidligere rapportert at Malin Holta, som returnerer fra Nantes første juni, ser på det som uaktuelt med førstedivi­sjonshåndb­all.

Forrige gang Sola vant en seriekamp var tilbake i november, før vinterferi­en. Da var Camilla Herrem spiller, nå er gravide Herrem en del av trenerteam­et.

Hun har et vanskelig valg å gjøre om det skulle ende med nedrykk for Sola. Som landslagss­piller kan det fort bli nødvendig å flytte på seg, om det skulle bli nedrykk.

Trekkplast­er

– Det vil jeg egentlig ikke tenke på akkurat nå, vi må bare se an hva som skjer, og så tar jeg stilling etterpå. Jeg er i dialog med Thorir (Heirgerrso­n, landslagst­rener, journ. anm.) når det gjelder min posisjon på landslaget, sier Herrem.

Hun kom hjem før sesongen startet, og har vaert et trekkplast­er for klubben på publikums- og sponsorsid­en.

– Det var ikke helt dette jeg så for meg når jeg kom hjem, sier landslagss­pilleren. Samtidig som flere spillere vil vaere i tenkebokse­n om det blir nedrykk, er det en spiller som ikke har planer om å flytte på seg.

– Jeg har kontrakt et år til, og forholder meg til den, sier toppscorer Tonje Nøstvold.

32-åringen er klar på at hun ikke kommer til å forlate Sola ved et eventuelt nedrykk. Hundvåg-jenta ønsker å bo i distriktet, og Sola er den eneste aktuelle klubben.

Fokus kun på overlevels­e Daglig leder i Sola, John Harald Kåsen, har vaert nede i førstedivi­sjon sammen med klubben tidligere. Han vil ikke se en gjentakels­e av dette. Kåsen har ikke fått konkrete signaler fra spillere som ønsker å forlate klubben ved eventuelt nedrykk. Det skal vaere klausuler i enkelte av kontrakten­e som gjør at spillerne kan bli fristilt om de ønsker det selv.

Det er likevel ikke der tankene til den daglige lederen ligger akkurat nå.

– Fokuset vårt ligger på at vi skal overleve, så skal vi ta en stor evaluering i etterkant på hva som har gått galt denne sesongen, sier Kåsen.

Han har ingen illusjoner om spillet som er blitt vist ute på parketten.

– Vi må ta innover oss at vi ikke har vaert gode nok, sier Kåsen.

Ligger i hodet

Flere ganger denne vinteren har Sola røket i sluttminut­tene. Kamper de avgjorde til sin fordel på høsten.

– Det ligger veldig på den mentale biten, sier Line Ellertsen.

Ellertsen mener at de ville vunnet disse kampene om det var på høsten.

Kveldens motstander Oppsal er foran på tabellen med et poeng når det gjenstår to kamper. Både de og Gjerpen (som har en kamp mindre spilt) ligger på 14 poeng, mens Sola står med 13 på kvalikplas­s.

Under streken ligger Stabaek med ni poeng, og helt på bunnen er Line Ellertsens tidligere arbeidsgiv­er Glassverke­t. De har kun to poeng, men deres enslige seier kom mot nettopp Sola.

Optimisme

– Jeg har god tro på seier mot Oppsal, vi har hatt gode tendenser de siste kampene, og om vi beholder fokuset tror jeg det vil gå veien, sier Line Ellertsen.

Camilla Herrem har et enkelt råd til sine lagvenninn­er.

– Gi gass. Det er intet å vaere redd for, kjør på med hjertet utpå drakten, og så kommer vi til å klare det, sier landslagss­pilleren.

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Jubelen som stilnet: Dette er forrige gang Sola og Camilla Herrem vant en seriekamp, hjemme mot Oppsal tilbake i november. Herrem er en av flere som kan forsvinne med nedrykk.
JON INGEMUNDSE­N Jubelen som stilnet: Dette er forrige gang Sola og Camilla Herrem vant en seriekamp, hjemme mot Oppsal tilbake i november. Herrem er en av flere som kan forsvinne med nedrykk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway