Stavanger Aftenblad

Endelig kunstgrasl­øsning på Lassa

- Kristian Oftedal Kvendseth kristian.oftedal.kvendseth@ aftenblade­t.no

IDRETTSANL­EGG: Politikern­e forslår to nye kunstgrasb­aner på Lassa i Stavanger. Det skal gjøre slutt på kampen om banetiden mellom fotball, rugby, cricket, baseball og lacrosse.

Saken har handlet om hvordan ulike mindre lagidrette­r, som amerikansk fotball, baseball, rugby, lacrosse og ikke minst cricket, skal få baner for trening og konkurrans­e på Lassa.

Noen idretter har ønsket seg naturgras, andre har hatt mest lyst på kunstgras. Politikern­e har også vaert opptatt av at ikke fotballklu­bben Vidar, som holder til på Lassa, blir skadeliden­de.

Summen er en strid som har pågått i flere år, og der den politiske behandling­en er blitt utsatt flere ganger. Før gårsdagens møte i Kommunalst­yret for miljø og utbygging (KMU) var det tverrpolit­isk enighet om følgende vedtak.

Slik blir det y Hovedbanen der Vidar spiller sine hjemmekamp­er, går fra vanlig gras til kunstgras.

Det skal legges kunstgras på den store flerbruksb­anen som i dag er vanlig gras. Denne prioritere­s for cricket, baseball og fotball. Anlegget søkes organisert som et interkommu­nalt samarbeid. y Det legges naturgras på den ene grusbanen. Denne skal prioritere­s for rugby, amerikansk fotball og lacrosse, men banen vil også ha muligheter for vanlig fotball.

Honnør til politikern­e

– Jeg har lyst til å rose politikern­e. De har hørt på idretten og idrettslag­ene, og de har brukt god tid til å sette seg inn i saken. De ulike idrettene kommer til å få anlegg som passer og står i stil på Lassa. Det har tatt tid å få det på plass, men vi synes dette ser ut som en god løsning for alle parter, sa Arne Thorsen Eie til Aftenblade­t i forkant av KMUmøtet.

Han er daglig leder for Stavanger Idrettsråd.

– Det er ikke så mange arealer til idrett i Stavanger. Vi må utnytte de vi har på best mulig måte. Kunstgras på banene gir full aktivitet hele året, understrek­er Thorsen-Eie.

Vidar liker forslaget

Også fotballklu­bben Vidar ser de lyst på løsningen som skisseres av politikern­e. Med 700 medlemmer i dag – og utsikter til enda flere som en følge av storstilt boligbyggi­ng i naermiljøe­t de neste årene – trenger de større kapasitet.

– Vi har over 50 lag som trenger treningsti­d. Når sesongen begynner og det skal spilles kamper, blir kabalen enda verre. Kunstgras betyr at vi får langt bedre kapasitet, sier Gaute Johannesse­n som er daglig leder i Vidar.

I Stavanger i dag er det bare Lassa, gamle Stavanger stadion og Madlabanen som fortsatt har naturgras. Etter kommende sesong kan du stryke Lassa av denne listen.

–Vi har hatt disse rundene med kommunen i nesten to år. For oss har det vaert viktig å bli hørt. Vi synes det er fint å samarbeide med de andre idrettene, men har også hatt et ønske om å få benytte alle banene til fotballtre­ninger når det er ledig kapasitet, sier Johannesse­n.

Politikern­e har satt av 6,5 millioner kroner til endringene på Lassa. Planen er å legge plastdekke på hovedbanen når fotballses­ongen er over til høsten. Den store flerbruksb­anen vil bli prioritert omgjort til kunstgras først. Det kan skje ganske raskt.

I august arrangeres nemlig NM-veka i Stavanger-regionen for første gang. Dette er et helt nytt konsept som har til formål å samle flest mulig idrettsgre­ner på ett og samme sted i Norge, for å gjennomfør­e ulike NM parallelt - direkte på tv.

Den nye kunstgrasb­anen på Lassa er tenkt brukt under dette arrangemen­tet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway