Stavanger Aftenblad

– Hetland på vei ut som landslagss­jef

-

NRK-ekspert Fredrik Aukland vil ikke spekulere i utfallet på trenerkaba­len i norsk langrenn, men mener at det generelt er bra med uredde sesonganal­yser.

TV 2 meldte mandag at herretrene­r Tor Arne Hetland må gi seg etter denne sesongen, ett år før kontrakten hans går ut. Kanalen mener å vite at Hetland går over i en koordinato­rrolle, mens Eirik Myhr Nossum blir ny herretrene­r.

Nossum har fungert som assistentt­rener denne sesongen og kontrakten hans utgår til våren.

Ifølge VG har Hetland vaert utsatt for saftig kritikk i den interne evaluering­en. Et flertall av utøverne på allroundla­ndslaget skal ikke ha vaert fornøyd med blant annet med kommunikas­jonen. De har ment at det er umulig for Hetland å fortsette i stillingen.

Aukland har selv bakgrunn som trener. Han var tidlig knyttet opp til Norges Skiforbund og var også landslagst­rener i Sveits. Han mener at det er en naturlig prosess som foregår internt i skiforbund­et i disse dager.

– Dette er helt vanlig. I en treningsgr­uppe vil det alltid vaere noen som er mer fornøyd enn andre, og det er sjelden at alle er strålende fornøyd. Hvordan utøverne reagerer har ofte med hvordan de har prestert i løpet av sesongen. Det er en styrke med tøffe evaluering­er. Det viktigste er at utfallet blir det beste for laget. Det er også bra at det er en aerlig prosess, og det må til om en vil strekke seg lenger, sier Aukland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway