Stavanger Aftenblad

Oilers avventer store endringer i spillertro­ppen til ny trener er på plass

- Kristian Oftedal Kvendseth kristian.oftedal.kvendseth@ aftenblade­t.no

ISHOCKEY: Over én måned har gått siden Oilers røk ut av NM-sluttspill­et. For elleve spillere på utgående kontrakt er situasjone­n fortsatt usikker.

– Jeg har en dialog med klubben, men vi har ikke avklart noe. Vi får se hvor jeg spiller neste sesong, sier Jonas Djupvik Løvlie.

– Jeg har trengt litt tid for meg selv til å evaluere sesongen. Både for min egen og lagets del. Jeg har en dialog med Higson. Oilers betyr mye for meg. Det er mulig at jeg lander på at jeg ønsker å fortsette å spille, sier Peter Lorentzen.

Mange utskiftnin­ger

Over én måned har gått siden Oilers-sesongen endte med kvartfinal­etap mot Frisk Asker. I forrige uke ble klubben enige om å bryte samarbeide­t med hovedtrene­r Pål Gulbrandse­n. Nå må Oilers ha inn en ny trener.

– Vi har en dialog med norske spillere parallelt med jakten på ny trener. Det kan nok komme noen avklaringe­r rundt de norske i spillertro­ppen før vi har en ny hovedtrene­r på plass, men det er ikke det vi bruker mest tid på nå. Det er naturlig at den nye treneren vil vaere med å bestemme hvordan troppen ser ut for neste sesong, sier sportssjef Pål Haukali Higson i Oilers.

– Vår hovedprior­itet de siste ukene har vaert å avklare situasjone­n rundt Pål Gulbrandse­n. Nå blir vår hovedprior­itet framover å finne en ny hovedtrene­r, fortsetter han.

Soares trolig ferdig

Jonas Djupvik Løvlie og Peter Lorentzen er bare to av spillerne som står uten kontrakt for neste sesong. Oilers har en rekke tøffe avgjørelse­r å ta når det kommer til hvilke spillere som er ønsket med videre. Mange leverte svake prestasjon­er denne sesongen og det vil vaere naturlig at det skjer store utskiftnin­ger i stallen.

Jonas Djupvik Løvlie og Peter Lorentzen er bare to av spillerne som står uten kontrakt.

Eirik Salsten og Johannes Johannesen, som begge er ønsket med videre, har signaliser­t at de ønsker å vente til etter VM i mai før de bestemmer seg for hvor de spiller neste sesong.

Lassi Kokkola og Josh Soares er på sin side trolig ferdige i klubben. Oilers har signaliser­t at de ønsker å få inn en trener som spiller moderne og dynamisk ishockey med stor fart og press over hele banen. Verken Kokkola eller Soares er skøytester­ke nok til å passe inn i et slikt system.

 ?? ANDERS MINGE ?? Josh Soares er bare en av mange spillerne på utgående kontrakt.
ANDERS MINGE Josh Soares er bare en av mange spillerne på utgående kontrakt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway