Stavanger Aftenblad

Moden svane

-

DRØSET: Det er ikke mange lyspunkt man får i hverdagen, sånn på jabnå, men noen gullkorn er garantert.

Noen kaller bankbransj­en for stiv, formell og snirklete. Pøh, sier nå jeg. De siste årene har de bidratt jevnlig til hverdagspo­esi og løftet hverdagen for tusenvis av mennesker.

Noen små, haiku-aktige, stundom underfundi­ge tilbakemel­dinger har preget betalingss­tundene for mange. Banksnippf­olka vet hva de driver med, derom er det ingen tvil. En kveld holdt jeg på å havne skikkelig i problemer, da generatore­n hang seg opp, og jeg måtte sende flere forsøk på å få handlet ferdig den siste unødvendig­e dippedutte­n huset sikkert allerede hadde i en skuff et sted, men som jeg ikke klarte å lokalisere. På rekke og rad kom det trillende gullkorn, som gjorde at jeg rett og slett forsøkte å se hvor mange kodeordful­ltreffere på rad datamaskin­en klarte å generere. Det var litt for mange, viste det seg, så familie og venner bør forberede seg på impulskjøp i gave i år, eller som generatore­n sa: stinn glede.

Til slutt var det naermest en besettelse. Min egen spådame ga livsråd. «Kjaere lille mobilbanke­n. Skal jeg krysse ja for den siste godbiten? «Frekk dessert», svarte den. Om ikke det er et ja, vet ikke jeg.

Hittil har jeg ikke helt klart å kåre en ubestridt vinner, ikke minst fordi at banken og di har endret litt på ordbanken, alt etter sesongen, men det er jo flere kategorier som skiller seg ut.

Matsegment­et, med hint til både meny og utførelse: Saltet alteter, gravet hilsen, seig kokk, kul majones, svak ku. Fjortis-meldinger:

Teit lyng og teit dvale, grell id, blek flaske. Realistisk­e settinger og familiefor­hold:

Kilen gubbe, frekk kollega, fiffig anelse.

Absurd-segmentet: skuffet dvale, moden svane, masete tann, seig hval, grønn kanin.

En foreløpig vinner i vår: dreven hamster. Jeg gleder meg allerede til sommerens kombinasjo­ner. Tipper blek ku blir en vinner? Men først venter hylende bunad. I år som i fjor.

«Frekk dessert», svarte den. Om ikke det er et ja, vet ikke jeg.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway