Stavanger Aftenblad

Flybussen får ny eier

- Camilla Bjørheim camilla.bjorheim@aftenblade­t.no

STAVANGER: 100 prosent av aksjene i Boreal Holding AS er solgt til et selskap med base i Hong Kong.

Tirsdag kom meldingen om at Everbright Overseas Infrastruc­ture Investment Fund LP (EOIIF) – et Private Equity infrastruk­tur-fond med base i Hongkong, har inngått avtale om å kjøpe 100 prosent av aksjene i Boreal Holding AS (Boreal).

Det Hongkong-baserte fondet har en størrelse på inntil 1 milliard dollar. Det er ikke kjent hva selskapet har kjøpt Boreal for.

Fram til sommeren 2016 var det Boreal som hadde anbudet på å kjøre rutebusser i Rogaland – en kontrakt med en verdi på over 400 millioner kroner.

I 2015 tapte imidlertid selskapet gigantkont­rakten. Styret i Kolumbus valgte da å tildele Norgesbuss oppgaven med å kjøre de grønne Kolumbus-bussene

I Rogaland driver Boreal i dag flybusser fra Sandnes og Stavanger. Selskapet driver også turkjøring med buss i fylket og eier 100 prosent i Sør Vest-reiser. Hovedkonto­ret til Boreal ligger i Stavanger.

I en pressemeld­ing heter det at selskapets struktur, ledelse og organisasj­on vil forbli uendret etter oppkjøpet.

– Det er positivt å få en ny, langsiktig eier med finansiell styrke, dette er viktig for konsernets ambisjon om videre vekst innen infrastruk­tur, sier konsernled­er Kjetil Førsvoll i Boreal.

Førsvoll opplyser at hovedkonto­ret i Stavanger har 40 ansatte. I tillegg har Boreal Travel om lag 100 ansatte med base på Revheim.

– Har salget sammenheng med kontrakten selskapet mistet i Rogaland?

– Nei. Dagens eier har en stund ønsket å avhende sitt eierskap. Slike investerin­gsfond har vanligvis en levetid på fem til ti år, sier Førsvoll.

Han avviser at det nå er en risiko for at hovedkonto­ret flyttes ut av Rogaland.

Førsvoll sier at det er blitt holdt både styremøte og møte med fagforenin­gene.

– Vi er svaert positive til eierskifte­t. Dette vil sikre kontinuite­t og trygge arbeidspla­sser, sier konserntil­litsvalgt Roger Haagensen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway