Stavanger Aftenblad

Kjell Oddvar Bjerga 75 år

-

Sjøkaptein Kjell Oddvar Bjerga, Stavanger, er 75 år 12. april.

Jubilanten reiste til sjøs som 15-åring. Første turen varte vel tre år, da han gikk gradene fra dekksgutt til matros/båtsmann.

Etter navigasjon­sutdannels­e tjenestegj­orde han på forskjelli­ge typer skip som offiser, før han som 32-åring ble kaptein. Han seilte som kaptein til fylte 60 år og 45 år til sjøs i utenriksfa­rt. Bjerga hadde også vaert med på kjøp og salg av rederier i denne turbulente tiden, og avsluttet med å seile de siste ni årene for Wilh. Wilhelmsen som kaptein, etter at Wilhelmsen hadde kjøpt opp rederiet han seilte for.

Jubilanten innehar Rederiforb­undets fortjenstm­edalje. I feriene har han vaert del av mannskapet på veteranski­pet «Anna» af Sand, en hardangerj­ekt bygget i 1848–54 og tilhørende Stavanger Maritime Museum. Med denne jekten besøkte mannskapet alle europeiske land, unntatt Island, en herlig avveksling fra utenriksfa­rtens stress og mas.

For tiden er han daglig leder av Stavanger Søemandsfo­rening av 1850, som stort sett består av navigatøre­r. Foreningen holder åpent hver dag, og pensjonert­e sjøens folk kommer innom for en kopp kaffe og en god sjømannspr­at. Likeledes arbeider foreningen for å få et minnesmerk­e over krigsseile­re i Stavanger. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway