Stavanger Aftenblad

Disse SFO-ene skårer best på trivsel

- Camilla Bjørheim camilla.bjorheim@aftenblade­t.no

SANDNES: Skal vi tro foreldrene, er det barna på Smeaheia SFO og Sviland SFO som trives aller best.

Foreldrene­s opplevelse av tilbudet i SFO (skolefriti­dsordning) er svaert sprikende i Sandnes, heter det i den ferske resultatme­ldingen.

Det er foreldreun­dersøkelse­n fra høsten 2017 som danner grunnlaget for resultatme­ldingen. I denne kan foreldrene kan gi en skår på ulike påstander, på en skala fra 1 til 5. Mobbing, trivsel og laering er blant temaene.

Best på Smeaheia

På spørsmålet om hvordan barnet trives på SFO,er det foreldre ved Smeaheia skole som gir aller best skår; 4,7 – et hopp opp fra en skår på 4,2 i 2016.

Hakk i hael følger Sviland-foreldre, som gir skår på 4,6- riktignok et fall fra 4,9 i 2016.

Slik kommentere­r Smeaheia skole selv resultatet:

«Kvalitet i ledelse og kvalitet i alle ledd preger vår SFO-ordning. Med lite ressurser og relativt høyt fravaer er det imponerend­e hva Smeaheia SFO får til.»

Fem droppet SFO-spørsmål Fem Sandnes-skoler droppet imidlertid å spørre om hvordan ungene trives i SFO.

– Det blir det en endring på. Vi har ikke vaert tydelig nok på at vi ønsker svar på hvordan foreldre opplever at barna trives i SFO. Det er viktig at ungene trives i SFO, derfor er en foreldreun­dersøkelse kjempevikt­ig for å finne ut hva som ikke fungerer og ikke, sier kommunaldi­rektør Pål Larsson i Sandnes kommune.

I resultatme­ldingen heter det at SFO-spørsmål er blitt droppet på fem skoler i samråd med FAU.

– Forslaget til foreldreun­dersøkelse, utarbeidet av Utdannings­direktorat­et, inneholder langt over 100 spørsmål. Noen av dem er obligatori­ske. I tillegg til disse, har skolen anledning til å velge/velge bort en rekke spørsmål. Dette gjøres i samråd med FAU. Vi ønsker at foreldre skal vaere med å plukke ut spørsmål de mener er de mest sentrale, det synes jeg er klokt. Jeg mener imidlertid at trivsel på SFO er vesentlig å stille spørsmål om. Vi kommer til å forsikre oss om at dette tas med til neste år, sier Larsson.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway