Stavanger Aftenblad

M44 økte med en «halv by»

- Geir Sveen journalist geir.sveen @aftenblade­t.no fotograf jon.ingemundse­n @aftenblade­t.no

BRYNE/KLEPPE: I går ble M44 utvidet med 9000 kvadratmet­er, slik at kjøpesente­ret på Bryne nå har 78 butikker. Størst kø fikk XXL.

– Vi har også planer om nye utvidelser, røpet Tore Klovning, administre­rende direktør i Coop Sørvest Sa, under åpningen.

For to år siden kjøpte Coop ut Felleskjøp­et etter at de sammen hadde utviklet M44 til Jaerens største møteplass; 2,5 millioner besøkende i fjor. Og Coop kan derfor selv utvikle ledig areal rundt kornlagere­t til nye butikker og andre konsept.

Coop bygger Bryne

Men bare gårsdagens utvidelse tilsvarer mer enn dobbelt så mye areal som alle butikkene i dagens hovedgate på Bryne. Da er også smau, parkerings­plasser og alle bygg regnet med i en ti meters bredde på hver side av den 313 meter lange Storgata.

–Det viser hvor viktig

rolle M44 har for byutviklin­gen på Jaeren, men det unike er at senteret ligger i Bryne og at det derfor styrker hele byen, sa Timeordfør­er Reinert Kverneland, da han utålmodig ventet på å klippe snoren.

Før åpningen kl. 07 sto folk i lang kø for å sikre seg pulsklokke­r til halv pris, sykler med tusenvis av kroner i avslag og andre annonserte tilbudsvar­er.

Sparte 14.000 kroner

Aller først i den aller lengste køen sto David Rygg fra Lillehamme­r. Han var på plass klokken 15 onsdag og overnattet på senteret for å sikre seg en sykkel til 14.000 kroner, halv pris.

– Jeg kunne heller ha kommet hit tidlig i morges, det hadde ikke vaert nødvendig å tilbringe natta her, sier Rygg med stisykkele­n.

XXL er den største nye leietakere­n. Allerede for seks år siden blinket Nordens største sportskjed­e ut nettopp disse lokalene for sin satsing. Da var dagens varehussje­f Øystein Eriksen driftssjef for Norge. Han ble bedt om å lete etter ledige lokaler for nye varehus. Han sto på andre siden av veien og fotografer­te i panorama lokalene. Den gang huset de en bensinstas­jon og anlegget til Volvo. En perfekt plassering, meldte Eriksen til kjedeledel­sen.

Siste konsept fra XXL

– For oss i Coop var XXL avgjørende for byggestart­en, opplyser styreforma­nn for eierselska­pet i M44, Knut Eide, etter en investerin­g på 150 millioner.

Til Bryne kommer XXL med kjedens siste konsept i Norden. Veggene ikke er grå, men svarte for bedre å vise varenes farger. Større takhøyde gjør også at butikken kan virke mer luftig enn på Forus.

Sjekket prisene

– Men jeg var nok lurest av alle, humrer Bryne-entusiaste­n Kjetil Sel, der han kommer ut av G Sport, tidligere Intersport, med to store baereposer med fjellsko.

Han sjekket annonse for samme sko i de to nabobutikk­ene og fant ut at G Sport var billigst eller at de to tilbudene nesten var identiske. Dessuten slapp han køen hos XXL.

– Men dette er jo herlig for oss som kunder, at vi kan gjøre slike

 ??  ?? – Jeg har bare kjøpt meg et par sko til halvpris, 150 kroner, smilte Akvile Lekacinsti­ene, her i den nye rulletrapp­a på M44.
– Jeg har bare kjøpt meg et par sko til halvpris, 150 kroner, smilte Akvile Lekacinsti­ene, her i den nye rulletrapp­a på M44.
 ?? Jon Ingemundse­n ??
Jon Ingemundse­n
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway