Stavanger Aftenblad

Egersunder skapte et eventyr med bowlingkul­a, har nå 220 ansatte

-

BRYNE: Da lokale Lucky Bowl åpnet på M44 i går, ble det kjøpesente­rets største overraskel­se og kjedens 15 anlegg i Norge og Sverige. Mange trodde nok bare at det var en bowlingban­e. Det er jo ikke det, det er mer en restaurant.

– Jøsses. Vi trodde bare det var en vanlig bowlinghal­l, var den umiddelbar­e kommentare­n fra mange av kundene som tilfeldigv­is kikket inn på det nye innslaget i den nye delen av M44.

Det 1000 kvadratmet­er store hjørneloka­let er først og fremst en fullverdig restaurant, pluss uteserveri­ng vendt mot byen.

Kjøpt av svensk fond

Men det er også en ny suksesshis­torie fra gründeren Rune Skandsen i Egersund. Rett før jul ble da også kjeden hans kjøpt opp av et svensk investerin­gsfond. Nå venter nye etablering­er både i Sverige, Norge og kanskje andre land.

– Vi har store planer, Skandsen til Aftenblade­t.

Vi treffer ham tilfeldig, mens han spent kikker ut fra sine siste lokaler. Han eier fortsatt 30 prosent av kjeden som i fjor

sier hadde over 100 millioner kroner i omsetning og 220 ansatte med alle deltidssti­llingene. På Bryne har satsingen skapt 20 jobber.

– Nei, jeg hadde ikke sett for meg dette, sier gründeren som fortsatt er daglig leder.

Droppet skolen

Han passet ikke på skolen. Var innom Egersund trål, fylte hyllene på Eikunda og var nattevakt på Shell. Men han ble bare mer og mer overbevist: Skulle han videre, måtte han starte noe for seg selv. Lykken ble at Arne Larsen Økland ikke valgte Skandsen som franchiset­aker for en ny Dolly Dimple restaurant.

Da startet 19-åringen bowlinghal­l i Fryså i Egersund. Det ble klaff. Seinere fulgte bowlinghal­ler i Stavanger, samt andre satsinger. I 2007 åpnet han Metro Lekeland (dagenes Leo lekeland) på Forus. Også det ble til flere lekeland i Norge, Sverige og Danmark, før han solgte seg ut i 2014.

Det ble kjøpt at det samme svenske investerin­gsfondet som gikk inn i Lucky Bowl.

Skandsen bør etter salgene vaere en holden mann, men vil bare opplyse at Lucky Bowl har svaert sunn økonomi. Mange av avdelingen­e kom inn i kjeden i fjor.

Rune Skandsen

Ny runde om alkohol

Nå håper han noen av politikern­e i Time vil komme innom for å se hva Lucky Bowl egentlig er. Formannska­pet sa nei til skjenkesøk­naden. Saken kommer opp igjen litt seinere i måneden.

– Mange trodde nok bare at det var en bowlingban­e. Det er jo ikke det, det er mer en restaurant, sier Skandsen, mens han viser rundt i lokalene.

Et lignende anlegg ble nettopp ferdig i Bergen. Nå bygger de i Oslo og Stockholm. Målet er å ha finere lokaler og bedre baner enn det som allerede er i Nordens hovedstede­r. Ikke noe mindre enn det.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway