Stavanger Aftenblad

La tannpleie komme inn under egenandels­ordningen

- Marius Waage Stavanger

POLITIKK: Det er de som er nederst på rangstigen, som merker de høye tannpleieu­tgiftene mest og derfor dropper å gå til tannlegen.

Her i Norge er vi så heldige at vi kanskje har noen av de dyktigste tannlegene i verden. De har flere år med utdanning fra universite­tet og har derfor en meget høy og dyrebar kompetanse innenfor tannhelse.

Dette gjør at de kan hjelpe oss med det vi måtte ønske innenfor tannpleie og kan svare på de fleste spørsmålen­e vi måtte ha om dette emnet.

Men denne fantastisk­e kompetanse­n er i dag dessverre ikke tilgjengel­ig for alle oss som bor her. Det har seg sånn at tannpleie ikke går under egenandels­ordningen, på grunn av at tennene ikke blir regnet som en del av kroppen.

Drar utenlands

Dette medfører til at flere hundre, kanskje flere tusen, nordmenn ikke kommer seg til tannlegen så ofte som de burde, på grunn av frykten for de store, økonomiske kostnadene det kan medføre for pasienten.

Dette gjør at flere nordmenn finner ut at deres rimeligste alternativ er å dra en tur til Øst-Europa eller Tyrkia for å fikse tennene sine, selv om kompetanse­n der kan vaere langt lavere og at resultatet ikke alltid er heldig.

Ikke alle tjener godt

Politikern­e må snart innse at Norge ikke er et land med folk som bare tjener godt. Vi er faktisk et land som består av alle yrkesog lønnsgrupp­er som daglig sliter for å få økonomien til å gå rundt. Og det er de som er nederst på rangstigen, som merker de høye tannpleieu­tgiftene mest og derfor dropper å gå til tannlegen.

Så vaer så snill norske politikere, gjør sånn at tannpleie kommer under egenandels­ordningen, slik at vi ikke blir et tannløst folkeslag.

 ?? SHUTTERSTO­CK, ILLUSTRASJ­ONSBILDE ?? – Politikern­e må snart innse at Norge ikke er et land med folk som bare tjener godt og har råd til tannlegebe­handling, skriver Marius Waage.
SHUTTERSTO­CK, ILLUSTRASJ­ONSBILDE – Politikern­e må snart innse at Norge ikke er et land med folk som bare tjener godt og har råd til tannlegebe­handling, skriver Marius Waage.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway