Stavanger Aftenblad

Oda Marie Lund 80 år

-

Bryne Vel sin skoggruppe, med Terje Haugland i spissen har den siste tiden vaert i full gang med å gjøre klar for at solen skal slippe til på Livsglede-sletta i Sandtangen på Bryne. Entreprenø­r Kristian Skrudland og Svein Mauland har fjernet flere sitkagran i bakken sør for sletta, for at dette skulle bli mulig. Nylig ble det innkalt til dugnad for å få «malt» opp kvister og greiner. En mannsterk gruppe møtte opp. Oda Marie Lund fylte 80 år 12. april.

En flott og sprek dame fyller 80 år. Hun er født og oppvokst midt i Stavanger og fått med seg en rivende utvikling i byens historie. Det var ikke mye bil i gatene da Oda ble født. 2. verdenskri­g er også en del av hennes minner fra barndommen.

Jubilanten gikk på Nylund skole fra 1.–7. klasse. Den gang fikk de frokost på skolen. Tran fikk de også, men det var det mange som kunne vaert foruten.

8. klasse, det vil si framhaldss­kolen gikk hun på Kannik skole. Dette var praktisk linje – håndarbeid, barnestell. Og 9. klasse var handels- og butikklinj­en. Deretter var det bokstaveli­g talt ingen kjaer mor.

Foreldrene var tydelige på at nå måtte hun ut i jobb. Slik var det den gang.

Hun ble konfirmert i St. Petri kirken og gift i samme kirke med sin kjaere Edmund. Edmund døde i 2011.

I voksen alder har hun arbeidet 20 år i Hennes & Mauritz. Her trivdes hun veldig godt.

Oda har fire flotte barn, sju barnebarn og ett oldebarn. Hun trives med hus og hage og liker godt å reise.

Oda ble feiret av sin familie på dagen og hadde ellers åpent hus for venner og kjente.

 ?? HARALD MADSEN ?? Her er «adelen» i skoggruppe­n til Bryne Vel. Fra venstre: Sigvald Frøiland, Sverre Ulland, Ola Mossige, Petter Magnor Time, Terje Haugland, Ingve Løge. Rudi Saerheim, Arnliot Aune, Arnstein Jonsbråten og Ben Løge var også med på dugnaden.
HARALD MADSEN Her er «adelen» i skoggruppe­n til Bryne Vel. Fra venstre: Sigvald Frøiland, Sverre Ulland, Ola Mossige, Petter Magnor Time, Terje Haugland, Ingve Løge. Rudi Saerheim, Arnliot Aune, Arnstein Jonsbråten og Ben Løge var også med på dugnaden.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway