Stavanger Aftenblad

Nå starter fotballfes­ten - her er oversikten over 3. divisjon

- Tore Kommedal Asheim tore.kommedal.asheim@ aftenblade­t.no

FOTBALL: Denne helgen sparkes 3. divisjon i gang. Her er status, troppene og ambisjonen­e for regionens lag. Og se opp for en måltyv fra Jørpeland.

– Jeg vil fortsette å score mål, er meldingen fra Even Østensen, Staal-spissen med 51 mål på sine 54 siste kamper for de grønnkledd­e fra Jørpeland.

Staal, som endte på 9. plass i sin avdeling i fjor, åpner sesongen borte mot Ørn-Horten lørdag. Da sparker også Brodd i gang sesongen. De tar i mot Førde på Midjord, mens Sola får besøk av Halsen fra Larvik.

Søndag følger Madla opp med bortekamp mot Uraedd, mens nyopprykke­de Vardeneset møter Sogndal 2 på hjemmebane.

Mens Staal, Sola, Madla og EIK 2 møtes i 3. divisjon avdeling 3, spiller Vardeneset, Brodd og Viking 2 i avdeling 4.

På Jørpeland ventes det store ting av målmaskine­n Even Østensen (24).

Øser inn mål

På sine 54 siste kamper for Staal har spissen notert for seg 51 scoringer. Det har fått større klubber til å fatte interesse. Han har allerede vaert på trening med FK Haugesund, og skulle etter planen trent med Viking i vinter.

– Det er kjekt å bli lagt merke til, målet er å spille på høyest mulig nivå. Men det viktigste for meg nå er å gjøre en god jobb for Staal, sier Østensen til Aftenblade­t.

Treningsop­pholdet hos Bjarne Berntsen og Viking gikk i vasken grunnet en skade. Staal-trener Fannar Berg Gunnolfsso­n er imponert over måten 24-åringen taklet det på.

– Han var mer skuffet over å ha gått glipp av oppkjøring­en med skade enn at det ikke ble treninger med Viking, sier Gunnolfsso­n.

Viking-trener Bjarne Berntsen utelukker ikke at spissen er aktuell ved en senere anledning.

– Vi følger med på alle lokale og prøver å ha en god oversikt over alle. Det var synd han ble skadet, for planen var at han skulle trent med oss. Han kan helt klart bli aktuell senere, sier Berntsen.

Fornøyd med topp fem

På Jørpeland vil de vaere fornøyde med en plass midt på tabellen i avdeling tre. Gunnolfsso­n fremhever duoen Østensen og Erik Steinsland som viktige brikker.

– Når de setter fart skremmer de vettet av motstander­ne, og forsvaret bare rygger tilbake. Det skaper sjanser, sier treneren.

Hos avdelingsr­ival Madla har det vaert hektisk den siste uken. Ikke bare er det seriestart, de skal også ta imot Viking i cupens første runde. Klubben vil fortsette sin gode trend fra tidligere år (nummer tre i fjor).

–Vi satser på en plassering innenfor topp fem, sier Morten Tønnesen, daglig leder for Madla IL.

På spørsmål fra Aftenblade­t om hvilke spillere som bør følges litt ekstra med på, fremhever han Talge-brødrene (Christoffe­r og André), i tillegg til forsvarssp­iller Ståle Haugen.

Best på det som er gratis

I Sola er planen enkel og grei:

– Vi ønsker å løfte oss et hakk, sier Tom Erik Maldal, sportslig leder i klubben.

Sola blir av Madla trukket frem som et av lagene de gleder seg til å møte. Det er gjensidig.

Sola tar ikke mål av seg å havne høyt oppe på tabellen, men de vet hva de kan bli best på.

– Vi kan ikke konkurrere med ressursene til enkelte, men det vi kan konkurrere på er de tingene som er gratis. Som innsats, fortsetter Maldal.

Lokalfotba­llens «El Clasico»

I Stavanger går det gjetord om bataljene mellom Vardeneset og Brodd, også omtalt som lokalfotba­llens «El Clasico». Forrige gang klubbene møttes var i kvalifiser­ing til cupens første runde forrige uke. Da vant Vardeneset.

Vardeneset-trener Richard Enge forstår ikke helt hvorfor det har blitt så mye oppstyr rundt oppgjøret.

– Jeg ser på det som en helt vanlig kamp, selv om jeg vet at vi har enkelte spillere som tar det litt mer alvorlig enn andre, sier Enge.

På Midjord er det klar tale fra Brodds daglige leder Øyvind Jacobsen når han blir spurt om lokalrival­en.

– Jeg tror vi er mye bedre enn Vardeneset, og jeg gleder meg egentlig mest til oppgjøret mot Lysekloste­r, hevder Jacobsen. Lagene møtes 15. mai på Tasta.

Vardeneset har ikke et uttalt mål når det gjelder tabellplas­sering, men varsler at de skal bli vonde å møte.

I Stavanger går det gjetord om bataljene mellom Vardeneset og Brodd, også omtalt som lokalfotba­llens «El Clasico». Forrige gang klubbene møttes var i kvalifiser­ing til cupens første runde forrige uke. Da vant Vardeneset.

 ?? TOR INGE JØSSANG ?? Erlend Danielsen, Steffen Helgeland og Jesper Holta er alle med når Staal (i grønt) sparker 3. divisjon i gang denne helgen.
TOR INGE JØSSANG Erlend Danielsen, Steffen Helgeland og Jesper Holta er alle med når Staal (i grønt) sparker 3. divisjon i gang denne helgen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway