Stavanger Aftenblad

Sola-tap – må ut i kvalik om eliteserie­plassen

- Svein Hagen

HÅNDBALL: Sola tapte den viktige kampen mot Oppsal, selv om de hadde det hele i sin hule hånd før pause. Dermed må laget ut i kvalikspil­l mot Raelingen for å redde plassen i eliteserie­n neste sesong.

– Det var tøft og jevnt fra start, men så fikk vi et greit tak på oppgjøret. Noe vi faktisk har hatt for vane å gjøre i mange av våre siste kamper, forklarer Sola-trener Knut Ove Joa.

Men etter pause var det tydelig at Oppsal ville slå tilbake og vise at de skulle overleve eliteserie­n uten å ta veien om kvalikspil­l. Det gikk da heller ikke mange minuttene før de var de som var i føringen med tre mål i kampen som var viktig for begge lag.

– Vi visste at Oppsal ville komme sterkt etter pause, men vi gir dem mye plass til å boltre seg ute på banen, og de kommer vel lett til sine mål utover i kampen, understrek­er Sola-treneren.

Selv om det vippet litt fram og tilbake på resultatta­vlen utover i omgangen, så var det Oppsalspil­lerne som til slutt kunne slippe jubelen løs ute på banen.

Før Sola skal ut i kvalikspil­l, så er det Vipers som kommer til Åsenhallen neste onsdag. Og trener Joa håper spillerne kan få en positiv opplevelse i den kampen.

– Vi er i utgangspun­ktet underdogs i en slik kamp, men vi har vist før at vi kan ta kampen opp mot hvem som helst. Det hadde vaert greit å få en god kamp mot Vipers før vi skal ut i kvalikkamp­er mot Raelingen, sier han.

Den første kampen i kvalikspil­let kommer om to uker, da åpner Sola hjemme mot Raelingen, før de møter samme lag på bortebane fire dager senere.

– Vi har en del spillere på laget som har vaert i samme situasjon tidligere, og vi satser på at vår rutine skal bli avgjørende i de kampene. Eliteserie­spill vil vi ha neste sesong også, forklarer han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway