Stavanger Aftenblad

Origi inn på laget

- Egil Ø. Naerland egil.naerland@aftenblade­t.no

FOTBALL: Arnold Origi signerte toårskontr­akt med Sandnes Ulf onsdag kveld, allerede søndag spiller han fra start mot Levanger.

– En fin mulighet for meg på et bra nivå, sier 33-årige Origi til Aftenblade­t etter at han har gjennomfør­t sin første trening med nye lagkamerat­er på Sandnes stadion.

– Han er hentet for å vaere førstekeep­er, bekrefter trener Bengt Saeternes overfor Aftenblade­t.

– Betyr det at han spiller allerede søndag?

– I utgangspun­ktet ja, men vi må se hvordan han tar de første treningene, sier Saeternes.

Han reserverer seg bitte litt blant annet fordi Deniss Korneiciks har vikariert så godt som feilfritt i Saku-Pekka Sahlgrens skadefrava­er.

Arnold Origi forteller at han har trent fotball hele vinteren med unntak av de to, tre siste ukene.

– Fysisk er jeg i fin form og tar gjerne plass allerede søndag mot Levanger, sier Origi som kom fra Kenya til Norge og Moss i 2007.

Snakker perfekt norsk

Siden har han blitt her, snakker språket perfekt og fikk sitt norske statsborge­rskap i fjor.

– For meg har det vaert viktig å laere språket, viktig for å forstå, komme inn i og tilpasse meg miljøet der jeg er, forklarer keeperen.

Etter fire sesonger i Moss, gikk til Ull/Kisa på Jessheim. Der ble han bare én sesong, 2012, for nabo Lillestrøm kom straks på banen.

Etter fire gode år og 140 obligatori­ske kamper for eliteklubb­en på Romerike, avsluttet han med storspill og cupgull i fjor høst. Han hadde egentlig kontrakt ut 2018.

Misforståe­lser etter cupgull – Det ble noen misforståe­lser mellom meg og klubben etter sesongen, derfor ble kontrakten avsluttet. Siden har vi ordnet opp. Nå handler det bare om Sandnes Ulf for meg, understrek­er Origi.

– Hva tenkte du da Sandnes Ulf henvendte seg?

– Jeg fikk en melding fra Roger (Eskeland) og var positiv. Her kommer jeg til en fin klubb med ambisjoner, en klubb som har bygget stein på stein akkurat som jeg har gjort.

– Du har ambisjoner om å spille utenfor Norges grenser. Hvordan harmonerer det med spill i Sandnes Ulf?

– Jeg var i kontakt med flere, men det stemte ikke så godt siden sesongen i Europa går mot slutten. Jeg var også i dialog med norske toppklubbe­r, men fant ut at Sandnes Ulf er best for meg, forklarer Arnold Origi.

– En morsom utfordring, tilføyer han.

Trener Bengt Saeternes forteller at Arnold Origi var klubbens førstevalg da Saku-Pekka Sahlgren ble skadet.

– Det har vaert litt att og fram, derfor har vi jobbet med andre også, men når det nå løste seg med Origi, er det veldig gledelig. Han kjenner norsk fotball og snakker språket. Det er en stor fordel når du skal inn uti sesongen.

Origi er en profil

– Dessuten er han en profil, en type vi søkte. Han tar litt plass, men må gjerne gjøre det så lenge har ferdighete­ne, og det har han, vektlegger Saeternes.

Sandnes Ulfs daglige leder, Tom Rune Espedal, frykter ikke at det blir for tett kamp om plassen når Saku-Pekka Sahlgren forhåpentl­igvis er tilbake om ett år.

– Arnold Origi har et ønske om å få spille i England, og dukker det opp noe, har vi en muntlig avtale om å løse det. Hvis ikke er to år en trygghet for både ham og oss, sier Espedal.

 ?? EGIL Ø. NAERLAND ?? Keeper Arnold Origi brukte ikke lang tid på skli inn i Sandnes Ulf-gjengen. Her gliser han godt etter en redning, mens Ári Mohr Jónsson er klar til nytt angrep.
EGIL Ø. NAERLAND Keeper Arnold Origi brukte ikke lang tid på skli inn i Sandnes Ulf-gjengen. Her gliser han godt etter en redning, mens Ári Mohr Jónsson er klar til nytt angrep.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway