Stavanger Aftenblad

Se, et Oilers-lag som fortsatt har sjansen til å vinne NM-gull

- Kristian Oftedal Kvendseth kristian.oftedal.kvendseth@ aftenblade­t.no

ISHOCKEY: Denne helgen kan en over fem år lang målrettet satsing på egne talenter krones med klubbens første norgesmest­erskap på juniorside­n.

– Det er flere på dette laget som kan ta steget opp og bli fullverdig­e A-spillere i Oilers. Vi har forsøkt å utvikle både spillere og mennesker. Jeg er stolt av det vi har fått til, og nå skal vi forsøke å ta det siste steget, sier Michael Brandasu til Aftenblade­t.

Han er trener for Oilers sitt U20-lag som denne helgen spiller for å ta klubbens første NMgull noensinne på juniorside­n. Gullet vil vaere den endelige bekreftels­en på at det gode arbeidet som legges ned i vest.

Det startet egentlig med byggingen av DNB Arena i 2012. De tidligere toppspille­rne Juha Kaunismäki og Michael Brandasu var sentrale navn da Oilers bestemte seg for å ta talentarbe­idet på alvor. Penger ble dyttet inn i ungdomshoc­keyen. Trenere med kompetanse ble hentet inn og et bedre samarbeid med de videregåen­de skolene kom på plass. En rød tråd ble strukket fra A-lag og ned til U16-nivå. En gjennomgåe­nde spillefilo­sofi og spillestil ble pekt ut.

Litt etter litt skiftet Stavanger fra å vaere et sted der hockeytale­ntene naermest ble gode på tross av miljøet, til å bli et sted der talentene får drahjelp av omgivelsen­e til å nå sine mål, et sted som tiltrekker seg talenter i stedet for å støte dem fra seg.

Det store steget

– Vi bruker mye tid og ressurser på juniorhock­eyen. Det hadde vaert en enorm bekreftels­e for klubben å ta NM-gull på juniorside­n. Nå har vi vunnet seriegull to år på rad og lagt et godt grunnlag. Det er små marginer, men laget er godt nok til å klare det, sier sportssjef Pål Haukali Higson i Oilers.

For klubben har det vaert avgjørende å styrke talentarbe­idet. Lokale spillere på A-laget er nødvendig dersom Oilers vil fortsette å ha en sterk posisjon i Stavanger-området.

Spillere som Tine Klofutar, Lars Christian Rødne, Markus Vikingstad, Thomas Berg-Paulsen, Robin Haglund Mathisen, Even Myreng Kjellesvik, Jonas Wikstøl, Simen Talge, Henrik Ratejczak, Sander Bjelland Bjørnevoll og Jakob Opsahl represente­rer den nye generasjon­en hockeyspil­lere.

Alle har debutert i eliteserie­n for Oilers sitt A-lag. Lørdag er de med når Oilers U20 møter Sparta-juniorene til semifinale lørdag ettermidda­g.

– Steget fra juniorhock­ey til eliteserie­n vil alltid vaere stort. A-laget lever av å vinne. Det er hard konkurrans­e om plassene og et stort resultatkr­av – spesielt i Oilers. Men vi har mange talentfull­e spillere, og klubben har også bestemt seg for å satse mer i den retningen. Det er inspireren­de, sier Michael Brandasu.

Nytt format

Helgens turnerings­format er nytt av året og represente­rer en ny retning. I stedet for et langt sluttspill, med serier over flere kamper, avgjøres NM-gullet i stedet med enkeltkamp­er i semifinale og finale.

– Vi ønsker å gjøre avslutning­shelgen til en kul greie for spillere og supportere. Det betyr mye for Oilers å hevde oss på juniornivå. Vi har ikke oppnådd å vinne NM-gullet ennå, men vi drømmer om å klare det i helgen, sier Pål Haukali Higson.

Vi bruker mye tid og ressurser på juniorhock­eyen. Det hadde vaert en enorm bekreftels­e for klubben å ta NM-gull på juniorside­n.

Pål Haukali Higson, sportssjef i Oilers

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Lars Christian Rødne er et av de største talentene i Stavanger-hockeyen og har allerede debutert på A-laget til Oilers. I helgen kjemper han og de andre Oilers-juniorene om NM-gull i DNB Arena.
FREDRIK REFVEM Lars Christian Rødne er et av de største talentene i Stavanger-hockeyen og har allerede debutert på A-laget til Oilers. I helgen kjemper han og de andre Oilers-juniorene om NM-gull i DNB Arena.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway