Stavanger Aftenblad

Elever og ansatte ved tre skoler i sorg

- Journalist camilla.bjorheim@ aftenblade­t.no journalist julie.teresa.olsen@ aftenblade­t.no journalist ellen.kongsnes@ aftenblade­t.no

SANDNES/TIME: Elever og ansatte ved tre skoler i Sandnes og Time er i sorg etter den tragiske dødsbranne­n på Sokn lørdag.

Sønnen som omkom, var elev ved Høyland ungdomssko­le. Fungerende rektor Irene Ottøy Kristianse­n, forteller at skolen følger beredskaps­planen og hadde skolens kriseteam samlet etter brannen lørdag. Kriseteame­t hadde nytt møte søndag ettermidda­g.

– Vi har også kontakt med kommunens krisestab, sier Kristianse­n.

Elevene ved Høyland ungdomssko­le bes møte til vanlig tid mandag morgen. De vil bli godt ivaretatt, sier rektor.

– Det blir en annerledes og tøff dag for kolleger og elever. Vi er sterkt preget av dette og tenker på de naermest, sier Kristianse­n.

Lye skule har mistet en kollega Den døde kvinnen var laerer ved Lye skule. Rektor Jone Siqveland mottok beskjeden om kollegaens tragiske bortgang, lørdag formiddag.

– Det er bare helt forferdeli­g. Hun var en fantastisk kollega, sier rektor.

Kvinnen hadde vaert ansatt ved Lye skule i mange år.

Lørdag samlet Siqveland skolens kriseteam som i løpet av dagen fikk varslet alle de ansatte ved Lye skule.

– Søndag kveld har vi en samling for å organisere morgendage­n. Nå må vi først bearbeide selv, før vi kan forberede oss på å ivareta elevene. Det blir en spesiell skoledag mandag.

I går etter møtet gikk det ut felles informasjo­n til alle foreldre vedskolen

Gand videregåen­de Storesøste­r, som ikke var med på campingtur­en, er elev ved Gand videregåen­de skole i Sandnes. Rektor er informert om dødsfallet, og staben jobbet i helgen med å legge en plan for å møte elevene mandag morgen.

– Det viktigste for meg er å ta vare på eleven som er rammet, og elevgruppe­ne rundt henne, sier rektor Lars Tore Helgeland.

Minnestund på Figgjo

På lørdag ble det arrangert en minnestund på klubbhuset på Figgjo der prest og kriseteam var til stede.

Mandag ettermidda­g blir det også åpen kirke i Bogafjell menighet.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway