Stavanger Aftenblad

De tre omkomne var fra Figgjo

-

BRANN: Familien på tre som omkom, etterlater seg en datter som ikke var med på campingtur­en til Sokn.

Datteren går i videregåen­de skole og blir nå ivaretatt av besteforel­drene

–Hun blir godt ivaretatt av mormor, morfar og moster, sier kommuneleg­e Hans Petter Torvik til Aftenblade­t.

Etterforsk­ningsleder Per Gunnar Kvame i politiet kan ikke bekrefte de tre omkomnes identitet med sikkerhet før etter obduksjone­n. Den blir gjort i Bergen og er tidligst klar i midten av uka.

Alt tyder imidlertid på at de tre omkomne er eierne av campingvog­na; far, mor og sønn. Familien er fra Figgjo i Sandnes, hvor det lørdag var en markering med prest og kriseteam var til stede.

Melding om brann 05.30 Klokka 09.20 lørdag bekreftet politiet at tre personer var omkommet etter en voldsom brann i en campingvog­n på Sokn camping i Rennesøy kommune. De første meldingene om brannen ble ringt inn til politi og brannvesen like før klokken 05.30. Beboere ble evakuert til en naerliggen­de restaurant. Politiet meldte først at flere vogner ble totalskade­t i brannen, dette ble senere moderert. Det var først og fremst én campingvog­n som ble rammet av brannen. Den har fått sprekker i rutene på grunn av varmeutvik­ling.

Politiets melding

Det er foretatt avhør av en rekke vitner på campingpla­ssen, og kriminalte­knikere har gjort omfattende undersøkel­ser på stedet.

Etterforsk­ningen pågår for fullt, men det er for tidlig å si noe om årsaken til brannen.

– Vi har foreløpig ingen formening om årsaken til brannen, men vi håper tekniske undersøkel­ser på branntomta kan gi svar, sier etterforsk­ningsleder Kvame.

Kriseteam ble kalt ut

Klokken 06.00 lørdag morgen var beboere i denne ene campingvog­nen fremdeles ikke gjort rede for. Litt før klokken 06.00 meldte politiet at Rennesøy kommune hadde kalt ut kriseteame­t sitt for å ta vare på de involverte campinggje­stene.

– Vi fikk melding om en brann i en campingvog­n. Brannen spredte seg videre, sa operasjons­leder Henning Andersen i Sørvest politidist­rikt til NTB klokka 6.

Operasjons­lederen sier at det først var sterk vind i området, men ettersom den avtok, reddet det trolig campingpla­ssen og gjestene.

Hentet vann fra sjøen Brannvesen­et rykket ut med mannskaper fra Rennesøy, Stavanger og Kvernevik samt med brannbåten «Vektaren».

– Det var full overtennin­g i en campingvog­n, sier John Helle, vaktleder i Rogaland brann og redning til Aftenblade­t.

Det var dårlig vannforsyn­ing på stedet, så vann måtte pumpes fra sjøen.

Brannvesen­et var på stedet store deler av lørdagen med store styrker og drev med etterslukk­ing.

 ??  ?? På parsellen som brant sto det campingvog­n og isocamp. Nylig var det bygget ny terrasse på tomta, som grenser til friområde.
På parsellen som brant sto det campingvog­n og isocamp. Nylig var det bygget ny terrasse på tomta, som grenser til friområde.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway