Stavanger Aftenblad

Bilene blir billigere og luftkvalit­eten bedre

- Helge André Njåstad Finanspoli­tisk talsmann for Frp

POLITIKK: Bilene skal bli miljøvennl­ige, ikke en melkeku for staten.

Siden Fremskritt­spartiet gikk i regjering i 2013 har vi lagt om og senket avgiftene på nye biler. De aller største lettelsene har gått til nye og moderne biler med lavt forbruk. Med dette sørger vi for at langt flere nordmenn får råd til ny bil, og bilparken vår blir mer moderne, tryggere og har lavere utslipp. Det nye avgiftssys­temet har heller ikke avgifter på hestekreft­er, noe som innebaerer at motorsterk­e biler som slipper ut lite, ikke lenger blir straffet.

Renere luft

I klimaforli­ket i 2012 ble det satt et ambisiøst mål om at gjennomsni­ttlig CO2utslipp skulle vaere under 85 gram per kilometer innen 2020. I mars i år var gjennomsni­ttlig CO2-utslipp for nye personbile­r på 63 gram per km. Dette er en nedgang på hele 22 g/km på ett år. Utslippene går altså ned uten at vi straffer bilistene som venstresid­en ønsker. Der andre bruker pisk, bruker vi gulrot. Bilene blir billigere, samtidig som luften, spesielt i byene, blir bedre.

Politikken virker

Vi har sett at politikken vår virker. Billigere nye biler er positivt både for miljøet og for norske bilisters lommebøker. Vanlige folk kommer også i fremtiden til å trenge bil. Vi må derfor fortsette å gjøre det gunstig å velge nyere, sikre og miljøvennl­ige biler.

 ?? NTB SCANPIX ?? «Brasils fattige husker Luiz Inácio Lula da Silva som mannen som løftet over 30 millioner mennesker ut av fattigdom, skriver Hanna Hagebø Steffenak. Her tillhenger­e av den tidligere brasilians­ke presidente­n som demonstrer mot den 12 år lange...
NTB SCANPIX «Brasils fattige husker Luiz Inácio Lula da Silva som mannen som løftet over 30 millioner mennesker ut av fattigdom, skriver Hanna Hagebø Steffenak. Her tillhenger­e av den tidligere brasilians­ke presidente­n som demonstrer mot den 12 år lange...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway