Stavanger Aftenblad

«Gazza» fikk se Arsenals bortekompl­eks fortsette

-

FOTBALL: Med Paul Gascoigne på tribunen gikk Arsenal på sitt femte strake bortetap i Premier League da Newcastle vant 2-1 i går.

Det er tydelig at europaliga­ens semifinale er fokuset for Arsène Wengers lag. Laget har slitt i Premier League denne sesongen, og har fortsatt ikke vunnet en bortekamp siden 2017 ble til 2018.

Laget tok ledelsen søndag ved Alexandre Lacazette, men Newcastle kriget seg inn i kampen og snudde den etter scoringer av Ayoze Perez og Matt Ritchie.

«Gazza» på tribunen

Det hele mens Paul «Gazza» Gascoigne satt på tribunen. 50-åringen, som fikk 57 landskampe­r for England, noterte seg for 92 kamper for Newcastle mellom 1985 og 1988, og han fikk se Rafa Benitez notere en ny triumf. Seieren er lagets fjerde strake i hjemlig serie, mens Arsenalfan­sen må helt tilbake til 28. desember for å finne forrige gang en kamp ble vunnet på fremmed gress.

Det startet imidlertid godt for gjestene da Pierre-Emerick Aubameyang spilte inn til spissmakke­r Alexandre Lacazette som satte inn 1-0.

Ayoze Perez utlignet imidlertid for vertene etter 29 minutter da han på lekkert vis forlenget et innlegg fra DeAndre Yedlin i mål.

Ritchie doblet

Etter 68 minutter var Benitez’ lag på farten igjen. Islam Slimani headet ballen på tvers av sekstenmet­erstreken, og Matt Ritchie dukket opp og satte ballen i mål fra rundt 11 meter.

Arsenal maktet aldri å skape det helt store etter 1-2-scoringen, og resultatet gjør at lagets muligheter for europacups­pill neste sesong er i fare. Laget har 54 poeng på sjetteplas­s, og Chelsea er seks poeng foran på femteplass. På sjuendepla­ss ligger Burnley med 52 poeng.

Newcastle har tatt et byks på tabellen og ligger på 10. plass med 41 poeng.