Stavanger Aftenblad

Hjelp oss å kjøre kollektivt

- Ragnhild Seldal Knutsen Sandnes

SANDNES: Er politikern­e ikke interesser­t i at vi skal kjøre kollektivt, bruke bilen mindre, miljøpolit­ikk m.m.?

Datoen for den nye bompengeri­ngen naermer seg med stormskrit­t. Mediene har vaert mye på banen for å fortelle oss hvor dyrt det blir, samt hvilke smutthull der finns for å unngå å betale så mye.

Det som forundrer meg er hvor lite politikern­e våre gjør for å forberede byen Sandnes og oss innbyggere på dette. Er dere ikke interesser­t i at vi skal kjøre kollektivt, bruke bilen mindre, miljøpolit­ikk m.m.?

Fantastisk, ikke sant?

Ikke er det blitt satset på økte bussavgang­er i Sandnes og omegn i alle fall, og ikke er det planlagt å bygge parkerings­plasser utenfor sentrum med shuttlebus­ser inn til sentrum så vidt jeg vet. Alle jeg snakker med, klager på dårlig busstilbud i sine bydeler. Mitt arbeidsste­d ble f.eks. tvangsflyt­tet fra Hommersåk til Sandnes sentrum, jeg jobber skift til kl. 22.30, og siste buss fra Ruten til min bydel går 18.01 hele uke. I helgen går det én til to busser totalt i døgnet, så ingen barn, ungdom eller andre kan dra på noe som foregår i sentrum uten å kjøre bil! Fantastisk, ikke sant?

På tide å gjøre noe

Det er nå på tide at politikern­e gjør noen tiltak slik at innbyggern­e får en mulighet til å kjøre kollektivt og spare miljøet, men det haster! Jeg og mange med meg ønsker å kjøre kollektivt – hjelp oss å gjøre det mulig!

 ?? SHUTTERSTO­CK ?? «Barnehagel­aerernes planleggin­gstid, med fire timer per uke har stått stille i over 40 år, mens endringer i barnehages­ektoren har vaert enorme», skriver Kjellaug Løland.
SHUTTERSTO­CK «Barnehagel­aerernes planleggin­gstid, med fire timer per uke har stått stille i over 40 år, mens endringer i barnehages­ektoren har vaert enorme», skriver Kjellaug Løland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway