Stavanger Aftenblad

Ertvaag-familien i spissen for storutbygg­ing på Løkkeveien

- Kjell-Ivar Gilje Grøndal kjell.ivar.grondal@aftenblade­t.no

NYTT PROSJEKT: Noen av Stavangers rikeste investorer sparer ikke på noe i det nye leilighets­prosjektet som er under planleggin­g på Løkkeveien.

- Byens kremtomt fortjener kvalitet, sier Øyvind Mikalsen i Camar Eiendom og Sigve Hebnes i K2.

De fronter det nye prosjektet på Løkkeveien 97–99 i kraft av at de er daglige ledere i selskapene Camar Eiendom og K2. Men bak disse selskapene står noen av byensog regionens fremste investorer. K2 eies av investoren­e Per Åge Hauge, Olav Stangeland, Bernt Helland og Audun Skartveit, mens Camar Eiendom eies av brødrene Ole Ertvaag (25 prosent) og John Arild Ertvaag (75 prosent).

Kjøpte tomten for 180 mill.

K2 og Camar Eiendom kjøpte eiendommen av familiesel­skapet Thorleif Sunde i fjor vår for rundt 180 millioner kroner. Nå er tegningene klare for hvordan prosjektet skal se ut, og i går ble planene lagt fra for arbeidsutv­alget i byutviklin­g.

– Vi håper å få en godkjent plan rundt årsskiftet. Det gjør at vi kan gå i gang med detaljregu­lering og salg neste år. I så fall blir det byggestart i løpet av 2020, med ferdigstil­lelse i 2023/2024, sier Sigve Hebnes i K2 til Aftenblade­t.

Utbyggerne legger opp til en variert størrelse på leilighete­ne. De minste kommer til å vaere på mellom 40 og 50 kvadratmet­er, mens de største kommer til å ligge på rundt 200 kvadratmet­er.

– Alle skal ha råd og muligheten til å sikre seg en leilighet her, men det er ingen hemmelighe­t at vi legger opp til et høykvalite­tsprosjekt, sier Hebnes og Mikalsen.

– Hva vil en toppleilig­het koste?

– De minste på rundt 50 kvadratmet­er vil nok ligge på mellom 3,5 og 4 millioner, så da kan du nok legge på en null til for en toppleilig­het, svarer Hebnes og Mikalsen mens de skuer utover Vågen, Bybrua og Engøy.

– Jeg tror knapt det finnes noen bedre utsikt enn denne for et leilighets­prosjekt i byen. Den mye omtalte Alstor-tomten er en bra tomt, men denne er i en annen divisjon, sier Hebnes og smiler.

Shell-stasjonen forsvinner

Det legges opp til at det skal bygges rundt 90 leilighete­r med en kvadratmet­erpris som trolig vil vaere på rundt 80.000 kroner. Det betyr at det legges opp til kostbare løsninger.

– Vi er opptatt av å gjøre dette skikkelig, og vi folkene som står bak er solide med mange års erfaring i denne bransjen. Vi er også opptatt av å ta hensyn til de kravene som ligger i kommunepla­nen og sentrumspl­anen, sier Hebnes og Mikalsen.

Tomten ved Møbelgalle­riet på Løkkeveien er på totalt syv mål som består av Møbelgalle­riet, Shell-stasjonen, et eldre kontorbygg og en parkerings­plass på framsiden ned mot Gamle Stavanger.

– Dette er business for oss, men samtidig er det viktig for oss å understrek­e at vi mener at vi tilfører byen noe nytt og flott. En bensinstas­jon, et gammelt kontorbygg og en parkerings­plass forsvinner, mens det kommer opp et nytt prosjekt med grøntområd­er rundt. I tillegg vil vi lage til et grønt fellesarea­l på taket til Møbelgalle­riet, forklarer Hebnes og Mikalsen.

– Hva skjer med Møbelgalle­riet?

– De har en kontrakt som utløper på linje med bensinstas­jonen og leietakern­e i kontorbygg­et, men de ønsker å vaere med videre i vår satsing og vi ønsker å ha de med videre, svarer de to daglige lederne.

Skygger for Gamle Stavanger? Den tidligere eieren, Thorleif Sunde, hadde en regulering­sprosess pågående i flere år, men beliggenhe­ten like bak Gamle Stavanger gjorde regulering­en vanskelig. I artikkel i Aftenblade­t i 2015 kommer det fram at Foreningen Gamle Stavanger da mente at det planlagte bygget var for høyt, og at det ville «kvele» småhusbeby­ggelsen på nedsiden. De fryktet blant annet for skyggevirk­ningene for bydelen, som alt ligger unnasolt.

– Vi er også forberedt på å møte utfordring­er fra beboerne i Gamle Stavanger, men da håper jeg også at de klarer å se hva de har i sitt nabolag nå, og hva de får med dette prosjektet. Vi kommer ikke til å utfordre i høyden, sier Hebnes.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Det er ingenting å utsette på utsikten fra taket på kontorbygg­et som ligger ved siden av Møbelgalle­riet på Løkkeveien. Øyvind Mikalsen, daglig leder i Camar Eiendom, til venstre, og Sigve Hebnes, daglig leder i K2 er enige om at toppleilig­hetene i det...
PÅL CHRISTENSE­N Det er ingenting å utsette på utsikten fra taket på kontorbygg­et som ligger ved siden av Møbelgalle­riet på Løkkeveien. Øyvind Mikalsen, daglig leder i Camar Eiendom, til venstre, og Sigve Hebnes, daglig leder i K2 er enige om at toppleilig­hetene i det...
 ?? HENNING LARSEN ARKITEKTER ?? Slik er det nye leilighets­prosjektet på Løkkeveien ved Møbelgalle­riet tenkt.
HENNING LARSEN ARKITEKTER Slik er det nye leilighets­prosjektet på Løkkeveien ved Møbelgalle­riet tenkt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway