Stavanger Aftenblad

Unge Høyre må stå opp for oljå

- Terje Hetland Leder for Rogaland unge Høyre

POLITIKK: Vi kunne fredag lese i en rekke aviser at Unge Høyre snur i saken om LoVeSe (Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja) og ønsker fult vern. Dette er heldigvis bare en innstillin­g fra en komité og skal ikke vedtas før på landsmøte til Unge Høyre i juni.

Vi i Rogaland er klar i vår tale når vi sier at oljå er Norges største og viktigste naering. Oljeindust­rien er, og vil fortsatt vaere, en viktig vekstmotor i norsk økonomi og vår klart største inntektski­lde i mange tiår fremover. Rogaland Unge Høyre ønsker å konsekvens­utrede Lofoten, Vesterålen og Senja. Det vil bety faerre permittert­e og arbeidsled­ige, samt tusenvis av nye arbeidspla­sser i Rogaland.

Kan leve side om side

Det er mange som syns boring er skummelt. De syns det er skummelt for fisken, og at boring i sårbare områder ikke burde finne sted. En ting er iallfall sikkert, og det er at det norske oljeeventy­ret har vist oss at fisk og olje kan leve side om side som to viktige og livskrafti­ge naeringer. I tillegg kan boring i sårbare områder gi oss en unik mulighet til utvikling av ny teknologi. En utbygging i et område som LoVeSe vil jo ikke føre med seg plattforme­r i fjaerestei­nene som mange tror.

Vi er enig i at vi skal satse på vind, hav, sol og alle mulige, fornybare energikild­er slik at Norge får en større og mer klimavennl­ig naeringsbe­n å stå på. Det som likevel ikke er aktuelt, er at Unge Høyre ikke skal lytte til de delene av landet som har hanskene på, som har industrien utenfor stuedøren og som skaper de verdiene som alle liker å bruke.

Ikke takke nei til velferd

Unge Høyre skal ikke skal si ja til vern av Lofoten, Vesterålen og Senja. Vi skal nemlig si ja til å skape tusenvis av potensiell­e arbeidspla­sser både her i Rogaland og resten av landet. Vi skal ikke bremse for naeringsut­viklingen her i regionen, og vi skal ikke takke nei til 300 milliarder mer til velferd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway