Stavanger Aftenblad

Eiger er klar for festen hele byen snakker om

- Tore Kommedal Asheim tore.kommedal.asheim@ aftenblade­t.no

FOTBALL: Øy mot sentrum. Dugnad mot penger. To erkerivale­r og naboer. Egersund dirrer i forkant av cupkampen mellom Eiger og EIK.

– Hvem som vinner oppgjøret? Nei, det kan jeg ikke svare på. Jeg har gode kunder på begge sider og vil ikke støte fra meg noen, sier en butikkeier i Egersund som ønsker å vaere anonym.

Skillelinj­en mellom klubbene går ved Eigerøybru­a som går over Nysund rett utenfor Egersund sentrum.

EIK er byens lag, Eiger er laget til øya.

Sånn sett er det overrasken­de mange av dem vi møter i Egersund sentrum som håper det blir Eiger som stikker av med seieren. Ikke alle er like tilbakehol­dne som butikkeier­en.

Lokaloppgj­øret er det første i offisiell sammenheng siden 2010. Da spilte lagene i samme divisjon, nå spiller EIK i 2. divisjon mens Eiger er i fjerde. Lagene møttes forrige gang i cupen i 1990. Da stod det 4-4 etter ekstraomga­nger, EIK vant på straffespa­rk.

28 år etter er det lokal cupfeber igjen. Det vil Eiger, som har hjemmebane denne gangen, utnytte til fulle.

Rigges til fest

– Her skal vi sette opp provisoris­ke tribuner, sier sportslig leder i Eiger, Bjørn-Arne Slettebøe, til Aftenblade­t og peker på den ene langsiden hvor det normalt ikke er tribuner.

I samarbeid med sponsorene har klubben fått tillatelse fra NFF til å sette opp to sett stillastri­buner. Det kan trenges.

Fjerdedivi­sjonsklubb­en forventer å få inn minst 1000 tilskuere på kampen når storebror kommer på besøk, og med godt vaer kan det fort komme mellom 1500 og 2000. Alt over 1000 vil vaere ny publikumsr­ekord, den forrige ble satt mot nettopp EIK for åtte år siden.

– Hele byen gleder seg. Jeg tror selv de som ikke er veldig interesser­te i fotball kommer til å ta turen. De har jo familie og venner som kommer til å spille, fortsetter Slettebøe.

Dugnadsånd mot proffer

– Vi ser jo på oss selv som dugnadsklu­bben her i området, sier Slettebøe.

Den sportslige lederen forteller om et Eiger som satser på bredde og utvikling av anlegget sitt ved Hålå. Det neste som står på menyen er egen hall. Cupen betyr utrolig mye for Eiger økonomisk.

– Vi kan tjene 200.000 kroner på denne kampen. Det er enormt mye penger for oss. Vi ønsker å bruke mer på de aldersbest­emte lagene, forklarer han.

Når det er sagt, Eiger ser også på oppgjøret som en mulighet til å vise seg fram sportslig mot storebrore­n. EIK feirer sitt hundreårsj­ubileum neste år. Eiger er 42 år yngre.

– EIK er en større klubb, det er profesjona­litet mot amatører. Det kan vi ikke komme utenom. Men magefølels­en min sier at vi vinner 1-0, fortsetter Slettebøe.

På den andre siden av broen er EIK klare på hva som venter dem– og hva som forventes.

Alt å tape

– Dette er en kamp der vi har alt å tape. Vi skal gå knallhardt ut. Vi var sterke i cupen i fjor, og ønsker å få til det samme i år, sier Kenneth Andersen, daglig leder i EIK vel vitende om at de slo Viking 3-1 i andre runde i fjor.

Andersen bedyrer at de ikke lar seg stresse av at presset ligger på dem.

– Det er selvsagt gjevt for Eiger om de klarer å ta skalpen til storebror. Det er flere spillere som har vaert på begge lag, det setter en ekstra spiss på det hele. Nå gleder vi oss til en fantastisk ramme på Eigerøy, sier Andersen.

 ?? TORE KOMMEDAL ASHEIM ?? Det er her det skal skje. Bjørn-Arne Slettebøe i Eiger FK ønsker velkommen til Hålå, som kommer til å koke onsdagskve­ld når de møter storebror EIK i cupens 1. runde.
TORE KOMMEDAL ASHEIM Det er her det skal skje. Bjørn-Arne Slettebøe i Eiger FK ønsker velkommen til Hålå, som kommer til å koke onsdagskve­ld når de møter storebror EIK i cupens 1. runde.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway