Stavanger Aftenblad

Eriksen og Sola vil gjenta cupbomben

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

Her jubler Morten Eriksen etter å ha blitt matchvinne­r da Sola slo Sandnes Ulf ut av cupens 1. runde i 2014. Onsdag kveld håper gultrøyene at historien gjentar seg.

– Jeg kan ikke si at Eriksen starter kampen, men han er i troppen. Selv om han er 35 år, har han fortsatt ekstreme ferdighete­r som spiller for dette nivået, sier trener Øystein Elvestad til Aftenblade­t.

Det finnes veldig mange linker mellom 3. divisjonsl­aget Sola og serieleder Sandnes Ulf i 1. divisjon. Trener Elvestad og spillende assistentt­rener Michael Bekke er henholdsvi­s speaker og storskjerm­ansvarlig på Sandnes Ulfs hjemmekamp­er i serien. Sportslig leder Tom Erik Maldal har en lang fartstid som spiller for de lyseblå, det har også flere andre Sola-spillere, blant andre Morten Eriksen og Sander Bjørnå.

Folk på Sola snakker fortsatt om triumfen for fire år siden. Den gang tapte de 1-7 mot Viking i neste runde. Øystein Elvestad merker at troppen er giret, at det står noe ekstra på spill. De anser det som fullt mulig å gjenta bragden, og vet at Sandnes Ulf har en tendens til å slite i de første rundene.

– Det virker som om Sandnes Ulf er skjerpet og klare for kampen denne gangen, men Sola vil videre og har veldig tro på at vi kan slå dem igjen. Historien viser gang på gang at det er mulig, understrek­er Elvestad og legger til at de kan stille med toppet lag.

Morten Eriksen spilte de siste 30 minuttene da Sola tapte serieåpnin­gen 0-2 hjemme mot Halsen i helgen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway