Stavanger Aftenblad

Keeperen ble satt helt ut da han fikk den triste beskjeden

- Egil Ø. Naerland egil.naerland@aftenblade­t.no

FOTBALL: «Gi meg to, tre dager» sa optimisten og tøffingen Saku-Pekka Sahlgren. Da fysioterap­euten ringte og fortalte sannheten, klarte ikke finnen få frem et eneste ord.

– Det var tungt, det var følelsesla­det, jeg ble helt stille, forteller Sahlgren til Aftenblade­t.

Mens lagkamerat­ene forbereder seg til tirsdagska­mp mot Hamkam på Hamar og håper å forlenge seiersrekk­en fra tre til fire, er en lovende keeperkarr­iere satt ett år på vent, minst.

– Jeg savner allerede nå kampene, jeg hadde gledet meg, vi hadde et nytt, godt lag på gang. I stedet sitter jeg her og kan ikke vaere del av det, sier 26-åringen.

En blid gutt klarer ikke smile

– Det blir et veldig langt og veldig kjedelig år, jeg innser det, tilføyer den robuste finnen som ikke klarer å få frem smilet han ellers alltid byr på.

Andre påskedag, 2. april, gjorde Saku-Pekka Sahlgren seg klar til å starte sin tredje sesong for Sandnes Ulf. Med unntak av det første halve året i byen og klubben, har pilen pekt uavbrutt oppover.

2018 skulle vaere sesongen da den keeperen etablerte seg blant de aller beste, sesongen da han skulle bevise at han holder elitestand­ard, sesongen da Sandnes Ulf hadde en plan om å selge og innkassere gode penger, mens han ennå hadde ett år igjen av kontrakten (ut 2019).

35 minutter ut i første kamp, mot Strømmen, på nevnte 2. april, var det over.

Sahlgren nektet å tro det, kjente ikke så store smerter etter fallet fra luftsprang­et for å fiste bort en ball. Først ba han om to, tre minutters hvile, ville spille videre, men måtte baeres av banen på båre.

Korsbåndet ble skadet

Så nevnte han én uke og neste seriekamp.

To dager etter ringte fysioterap­eut Lars Marvik med den vonde beskjeden: «Undersøkel­sen viser at korsbåndet er revet nesten helt av. Du må operere, du blir frisk, men det tar åtte måneder.»

– Det verste var å ringe min far og si det som det var. Han har alltid fulgt meg, og så denne beskjeden, jeg måtte holde meg for ikke å la følelsene ta overhånd, foreller Sahlgren.

Tre uker senere venter han fortsatt på operasjon. I mellomtide­n har han sett lagkamerat­ene vinne tre seriekampe­r på rad.

To vonde måneder

– Det har vaert et par fryktelige måneder sier, 24-åringen.

Kanskje var det et omen om det som skulle komme da han allerede i februar/mars måtte droppe Sandnes Ulf sitt treningsog kampopphol­d i Spania. Det hadde sin naturlige og fine årsak: Sahlgrens samboer ventet sønn nummer to.

Det dro ut, så ble svigermore­n alvorlig syk, Saku og samboeren måtte att og fram til Finland flere ganger, senest dagen etter skaden dro de direkte til hjemlandet.

Den kraftige keeperen er som omtalt en tøffing på banen, men under huden finner du en følsom, ung familiefar.

– Jeg kjenner at det har tatt på å leve i usikkerhet, det har vaert emosjonelt. Nå går heldigvis alt fint med familien, sier Sahlgren som er fra Kokkola på vestkysten nordlig breddegrad som Umeå og Trondheim.

– Du kan ikke planlegge Samboeren er fra samme område, hun snakker svensk i tillegg til finsk. Barna laerer finsk, svensk og norsk.

– Vi må prøve å bruke byen, men jeg innrømmer aerlig at det kan bli kjedelig, for vi er i Sandnes utelukkend­e for å spille fotball.

– Mentalt blir året en prøvelse, men jeg er sikker på at jeg kommer tilbake. Jeg skal tilbake, lover Saku-Pekka Sahlgren.

– Jeg har laert én ting: Du kan ikke planlegge når du er fotballspi­ller, sier han ettertenks­omt.

Mentalt blir året en prøvelse, men jeg er sikker på at jeg kommer tilbake. Jeg skal tilbake.

Sandnes Ulf keeper, Saku-Pekka Sahlgren

 ?? ANDERS MINGE ?? Saku-Pekka Sahlgren er ikke den vanlige, glade, finske bamsen om dagen. Ett år på sidelinjen preger ham, men grunntreni­ngen fra allsidig idrett med tikamp i friidrett, basket og fotball gir ham gode forutsetni­nger til å bli helt frisk etter...
ANDERS MINGE Saku-Pekka Sahlgren er ikke den vanlige, glade, finske bamsen om dagen. Ett år på sidelinjen preger ham, men grunntreni­ngen fra allsidig idrett med tikamp i friidrett, basket og fotball gir ham gode forutsetni­nger til å bli helt frisk etter...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway