Stavanger Aftenblad

Nå trappes søket ned

- Cornelius Munkvik journalist cornelius.munkvik @aftenblade­t.no

SEDGEFIELD: – Det er vanlig prosedyre når en person har vaert savnet i sju dager og vi mistenker at vedkommend­e har druknet, sier politikapt­ein Malcolm Pojie til Aftenblade­t.

I går gjennomfør­te politiet et søk etter savnede Marie Saether Østbø i sanddynene på Myoli Beach. Også dette søket, som varte i en drøy time, var resultatlø­st.

– Nå trapper vi ned søket etter den savnede studenten. Det betyr ikke at vi har gitt opp å finne henne, men etter sju dager må vi prioritere å bruke våre ressurser annerledes. Det er vanlig prosedyre, sier politikapt­einen, som er talsperson i politidist­riktet.

Ber om assistanse Stavangerk­vinnen ble meldt savnet onsdag kveld da hun ikke kom til restaurant­en Pili Pili, hvor hun skulle spise middag med sine studievenn­inner. Restaurant­en ligger et steinkast fra stedet hvor savnedes mobiltelef­on og sko ble funnet av letemannsk­aper noen timer senere.

Både mobiltelef­onen og skoene er sendt til analyse i Cape Town.

– På telefonen håper vi å finne informasjo­n som kan hjelpe oss videre i etterforsk­ningen. Til dette arbeidet vil vi be norsk politi om assistanse, sier Pojie, som bekrefter at norsk politi har tilbudt å hjelpe.

– Vi startet leteaksjon­en umiddelbar­t etter at savnetmeld­ingen kom. Store ressurser har blitt satt av til saken, som har hatt høy prioritet hos oss. Selv om vi nå trapper ned søket, vil etterforsk­ningen fortsette som tidligere. Frivillige vil uansett søke videre, sier han.

En rolig by

Ifølge Pojie gikk det onsdag kveld og torsdag flere rykter om at 20-åringen hadde blitt bortført.

– Vi kan naturligvi­s ikke utelukke at det har skjedd noe kriminelt her, men det tror jeg ikke. Sedgefield er en svaert rolig by hvor det knapt er alvorlig kriminalit­et. Kriminalit­eten her dreier seg i all hovedsak om tyverier eller om innbrudd. Sedgefield er ikke som mange andre plasser i Sør-Afrika, sier politikapt­einen, som har jobbet med flere savnetsake­r.

– Det hender dessverre ganske ofte at folk meldes savnet, men få saker er som denne. Mange ganger dreier det seg rett og slett om misforståe­lser, så oppklaring­sprosenten i disse sakene er høy, sier han.

Gir ikke opp

Strømninge­ne langs hele kysten mellom Buffalo Bay og Wilderness beskrives som svaert sterke. Om det i denne saken er snakk om en drukningsu­lykke tror Pojie at savnede kan ha blitt ført lenger bort enn området hvor søket har pågått.

– For fire uker siden druknet en fisker i dette området. Han ble funnet over en uke senere naermere to mil lenger borte, sier politikapt­einen og fortsetter:

– Vi har absolutt ikke gitt opp. Vi har heller ikke gitt opp å finne den savnede i live, sier han.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway