Stavanger Aftenblad

Børge Åsbø er død

-

Børge ble 64 år gammel. Han bodde de ti første årene på Ombo før han og foreldrene flyttet til Salte i Klepp. Allerede som 19-åring traff han Bjørg fra Obrestad, som da var 16 år. De giftet seg i 1975.

Sammen fikk de to barn; Merete og Åge. Familien betydde svaert mye for Børge. Børge var en grundig arbeidsman­n. Han fikk tidlig erfaring med gardsarbei­d, allerede mens han gikk på ungdomskul­en. Etter skoletid, i helger og i ferier stelte han kyr, griser, høner og hest. Han gikk videre på skole og i laere, og ble elektriker med fagbrev gruppe L. Børge hadde også stor interesse for automasjon. Allerede på 1970-tallet hadde familien smart-hus funksjoner hjemme i huset på Njaerheim på Naerbø. Han likte også å reparere alle typer elektriske apparater og maskiner.

Børge hadde en lun og mild humor. Han var fåmaelt, men det han sa var alltid gjennomten­kt og faktabaser­t.

Børge var trofast medlem i Naerbø Røde kors. Han deltok i mange vakttjenes­ter og redningsak­sjoner. Aktiv i ambulanset­jenesten var han i over ti år. Etter at Børge fikk nedsatt hørsel engasjerte han seg i Jaeren Hørsellag. Mange har fått hjelp med tilpassing av høreappara­t av likemannen Børge.

Børge fikk lymfekreft allerede som 27-åring og måtte til Radiumhosp­italet for behandling. Han fikk harde cellegiftk­urer og strålinger i årene 1981-1984. Han ble erklaert fri for kreft i 1984.

I 50-årsalderen fikk Børge igjen problemer med helsa. Undersøkel­ser konkludert­e med at det var senskader etter kreftbehan­dlingen. Til tross for dette var Børge mange år i arbeid. De siste årene hadde han tilrettela­gt innhold og arbeidstid ved Åna kretsfengs­el. Børge kunne ikke rose Åna nok.

Til tross for økende helseplage­r, klaget Børge aldri. Handikappb­ilen og rullestol ble en viktig del av hverdagen da føttene sviktet. Til tross for dette fikk Børge oppleve mye. Han og Bjørg fikk oppleve båtcruise i Middelhave­t og til Kirkenes.

På slutten ble Hå sykeheim hans hjem. Her trivdes han godt med fantastisk god pleie og omsorg.

En stor vennegjeng sitter igjen med mange gode minner etter Børge.

Savnet er stort for familien som har mistet en kjaer mann, far, svigerfar og bestefar.

På vegne av vennegjeng­en, Birger Høyland og Alf Reime

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway