Stavanger Aftenblad

Stortinget vil blokkerer utenlandsk­e spillselsk­aper

-

Opposisjon­en på Stortinget har nå flertall for å stramme inn spillpolit­ikken i Norge. Utenlandsk­e selskaper blokkeres, og det kan bli spillslutt for oljefondet.

Arbeiderpa­rtiet, KrF, SV og Senterpart­iet har gått sammen om åtte konkrete tiltak som de mener vil redusere faren for spillavhen­gighet. Forslaget fikk flertall i familie- og kulturkomi­teen på Stortinget tirsdag. Formelt blir tiltakene først vedtatt av Stortinget 7. mai.

Opposisjon­ens seier er et nederlag for regjerings­partiene og kulturmini­ster Trine Skei Grande (V) som ønsket et prøveprosj­ekt for lisensordn­ing for utenlandsk­e spill. Forslaget som nå har fått flertall, beskytter monopolet til Norsk Tipping og gjør det ifølge partiene langt vanskelige­re for utenlandsk­e spillselsk­aper.

Hovedpunkt­ene i forslaget er at utenlandsk­e spillselsk­aper blir IP-blokkert, at Lotteritil­synet får utvidede fullmakter og at Norsk Tipping må dempe reklamerin­gen for egne spill.

– Det er stort at opposisjon­en ser verdien av å stramme inn spillpolit­ikken i Norge ved å gjøre den mer ansvarlig, sier Geir Jørgen Bekkevold (KrF) til VG.

Han understrek­er at innstrammi­ngen er til det beste for svaert mange spillavhen­gige i Norge.

Et av forslagene tar også for seg Oljefondet­s investerin­ger i spillselsk­aper, skriver E24.

I forslaget heter det «Stortinget ber regjeringe­n utrede grunnlaget for å trekke Statens pensjonsfo­nd utland ut av pengespill­selskaper med sikte på en vurdering i forbindels­e med den årlige forvaltnin­gsmeldinge­n om fondet». (NTB)

 ?? MICHAEL DALDER ?? – Det er to klubber med voldsomme tradisjone­r som begge elsker å spille angrepsfot­ball. Dette er ikke noen enkel trekning for noen av lagene, sier Jupp Heynckes foran møtet mellom Bayern München og Real Madrid.
MICHAEL DALDER – Det er to klubber med voldsomme tradisjone­r som begge elsker å spille angrepsfot­ball. Dette er ikke noen enkel trekning for noen av lagene, sier Jupp Heynckes foran møtet mellom Bayern München og Real Madrid.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway