Stavanger Aftenblad

– Jerv skal få merke at vi har en vinner bakerst

- Egil Ø. Naerland egil.naerland@aftenblade­t.no

FOTBALL: Den store forskjelle­n på et middels godt lag og et vinnerlag er keeperen, mener Niels Vorthoren.

– Heldigvis har vi en vinner mellom stengene, sier Sandnes Ulfs kaptein til Aftenblade­t.

Etter at Arnold Origi dokumenter­te klasse for andre gang i Sandnes-drakt da han ved et par anledninge­r på nesten utrolig vis hindret HamKam– scoringer på Briskeby tirsdag kveld, mener Vorthoren at laget har fått en flyvende inngang til seriekampe­n mot Jerv kommende søndag.

– Hadde vi tapt på Hamar, for eksempel ved et baklengsmå­l i sluttminut­tene, ville vi blitt tvunget til å bruke mye energi på å se bakover. Nå unngår vi det, kan rette søkelyset helt mot Jerv.

Jerv er Sandnes Ulfs mare

– Det gjør vi med mye selvtillit. Vi har ikke tapt en kamp, vi er i teten, vi har ikke sluppet inn mål de to siste, påpeker den erfarne nederlende­ren som har godt over 100 kamper på høyeste nivå i hjemlandet.

30-åringen er kjent med at Sandnes Ulf sliter mot Jerv, at Grimstad-laget naermest har blitt en mare.

Senest i fjor tapte Sandnes Ulf begge kampene klart, 0-2 i Grimstad og 0-3 i Sandnes. Året før ble det også to tap. Det eneste Sandnes Ulf har å fare med, er to uavgjorte kamper i 2015.

– Av og til utvikler det seg slik at et lag får kompleks for et annet, men jeg bryr meg ikke, for jeg vet hvordan det er å slå Jerv, gjorde det to ganger med Start i fjor, sier en offensiv Niels Vorthoren.

–I tillegg har vi nevnte Arnold Origi nå.

Matchvinne­r Origi

– Han er keeper som avgjør kamper alene, en sånn du er avhengig av om du skal vinne noe. Jeg har spilt på gode lag som ikke har nådd opp grunnet for ujevn keeper, og jeg vunnet mye med svakere lag, men med kvalitetsk­eeper.

– Origi er en matchvinne­r, understrek­er kaptein Vorthoren.

– Jeg gjør bare jobben, sier en smilende Origi som hørtes over hele Hamar tirsdag kveld og ble hyllet av med- som motspiller­e, sannsynlig­vis var norskkenya­neren den mest populaere på Briskeby selv om han frarøvet hjemmelage­t seieren.

– Jeg storkoser meg i Sandnes og får kjempegod trening av Roger (Eskeland). Han har erfaring og vet hva som skal til. Det er viktig for meg, understrek­er Origi.

Trener Bengt Saeternes medgir at det har var et lykketreff å få inn 34-åringen da Sahlgren ble skadet.

– Deniss (Korneiciks) gjorde ingen feil da han kom inn, men Origi har en helt annen erfaring. Han var knallgod mot Levanger og holdt nullen. Og nå igjen mot Hamkam.

Venter på Dansos godform

– Han var på, han leverte til tusen, skryter Saeternes som ikke likte at laget var for passivt før pause og i starten av andre omgang på flotte Briskeby stadion.

– Utover i omgang jobbet vi oss inn og var klart bedre. Ett poeng borte mot et godt Hamkam tar jeg som et pluss selv om vi gjerne skulle hatt alle. Nå hevet vi oss kraftig, tar med selvtillit­en og skal tilbake på vinnerspor­et når Jerv kommer til Sandnes.

– Vi har vist at vi hører til i tetkampen, og vi har spillere som mangler litt på å få ut sitt beste. Det kommer, lover Bengt Saeternes og tenker spesielt på Erixon Danso, lagets andre nederlende­r.

Dessuten fikk han bekreftet at Vegard Aasen naermer seg sterkt. 20-åringen gjorde et sterkt innhopp for en skadet Remi Johansen på Hamar.

Trener Bengt Saeternes medgir at det har var et lykketreff å få inn Origi da Sahlgren ble skadet.

 ?? FREDRIK VARFJELL ?? Kaptein Niels Vorthoren vant dueller over hele banen mot HamKam, her mot Morten Renå Olsen. Trener Bengt Saeternes på sidelinjen skulle ønsket at Axel Kryger til høyre og Daniel Edvardsen bak tok etter nederlende­ren litt snarere enn de gjorde.
FREDRIK VARFJELL Kaptein Niels Vorthoren vant dueller over hele banen mot HamKam, her mot Morten Renå Olsen. Trener Bengt Saeternes på sidelinjen skulle ønsket at Axel Kryger til høyre og Daniel Edvardsen bak tok etter nederlende­ren litt snarere enn de gjorde.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway